Porodica Borac sve bliža formiranju sportskog društva

​Sportsko društvo Borac skoro sigurno će svjetlo dana ugledati ove godine jer iz klubova okupljenih oko ove ideje ističu da su odavno zasukali rukave i vrijedno rade.

Jedna od ideja je da svi klubovi ovog društva imaju zajedničku trofejnu salu gdje će svi zaljubljenici u sport na jednom mjestu moći da vide trofeje koje je osvojila porodica Borac.

Ideja o formiranju sportskog društva Borac stara je decenijama, ali čini se da realizacija nikada nije bila tako blizu. Krajem prošle godine 10 klubova kojima je zajedničko ime Borac potpisali su inicijativu o osnivanju sportskog društva, a od utorka ova porodica bogatija je za još jednog člana jer se ideji priključio Plivački klub. Inicijativu su potpisali Fudbalski, Rukometni, Košarkaški, Odbojkaški, Kuglaški, Vaterpolo, Ženski rukometni, Atletski, Teniski i Stonoteniski klub.

Inicijativni odbor je već imao nekoliko sastanaka, a na posljednjem održanom u utorak predstavljen je prijedlog budećeg statuta, a uskoro bi klubovi trebalo da glasaju o izgledu amblema.

- Svi naporno radimo, ali želimo da budemo temeljni i ono što je najbitnije u svim odlukama je da budemo jednoglasni. Imamo Prijedlog statuta i želimo da ga još 'pročešljamo' prije nego što ga stavimo na glasanje. U narednih desetak dana ćemo imati i prijedlog amblema. Nakon toga ćemo podnijeti prijavu Osnovnom sudu u Banjaluci kako bismo registrovali sportsko društvo. Sve bi trebalo da završimo ove godine - rekao je Nenad Talić, predsjednik Inicijativnog odbora, koji je dodao da je svih 10 klubova jednoglasno prihvatilo ulazak PK Borac u društvo.

Sastanak je održan u trofejnoj sali RK Borac M:tel, što je bila jedna simbolična poruka.

- Borac M:tel ima šta da pokaže. Željeli smo da sve podsjetimo koliko trofeja ima samo ovaj klub - kazao nam je Talić, koji je naglasio da su u planu mnogi zajednički projekti među kojima je teretana, zajedničko vozilo, ali i:

- Želja je da napravimo jednu trofejnu salu u kojoj će turisti, ali i svi zaljubljenici u sport moći na jednom mjestu da vide mnoge domaće i međunarodne trofeje. Tu su trofej prvaka Evrope, Mitropa kup, trofeji osvojeni u Jugoslaviji, BiH i Republici Srpskoj... Svi bi imali priliku da vide šta je Borac sve osvojio - rekao je Talić.

On je naglasio da zna da ima još klubova sa imenom Borac koji još nisu uključeni u ovu priču te je dodao da su svi dobrodošli. Zaključio je da je prezadovoljan činjenicom da su predstavnici svih kluba istrajni da do kraja privedu ovu, kako kaže, pozitivnu priču:

- Svi živimo za Borac, a ne od Borca.

Tagovi: