„Zotović“ u banju u Šeheru ulaže 25 miliona KM (FOTO)

Za obnovu Banjsko-rekreativnog kompleksa u Srpskim Toplicama, koja bi trebalo da počne ove godine, biće potrebno oko 25 miliona KM, kažu u Zavodu za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju „Dr Miroslav Zotović“, koji je vlasnik kompleksa.

Stvarnu vrijednost projekta biće moguće utvrditi tek nakon provedenih postupaka javnih nabavki, a u Zavodu vjeruju da će u ovom poslu imati podršku i drugih institucija.

- Želja nam je da društvu vratimo neprocjenjive prirode resurse, prije svega termomineralnu vodu, i da stvorimo preduslove za razvoj novih medicinskih i rekreativnih usluga – kažu za portal mojabanjaluka.info u Zavodu „Dr Miroslav Zotović“.

Banja u Srpskim Troplicama imaće velnes sadržaje, saunu, prostor za masažu, hidro masažu i prostorije za vježbanje.  Predviđna je i gradnja apartmana, soba, restorana i kafića. Kompleks će imati tri nivoa, sa zatvorenim i otvorenim bazenom.

Zavod je krajem maja 2018. godine, na licitaciji kupio bazen u Srpskim Toplicama za 1,08 miliona KM i od tada se priprema dokumentacija za rekostruciju.

Kako je ranije najavljeno, postojeći objekat bazena zadržaće horizontalne i vertikalne gabarite, ali će postojeći sadržaji biti gotovo u potpunosti promijenjeni.

– Primarni sadržaji će biti orijentisani na kvalitetno, moderno i racionalno korištenje prirodnog resursa termomineralne vode, što podrazumijeva veći broj vodenih i pratećih sadržaja kao što su bazeni, velnes, fitnes i slično – rekli su u “Zotoviću”.

Odlukom Vlade RS koncesija za eksploataciju termomineralne vode prenesena je sa BRC “Šeher” na Zavod “Dr Miroslav Zotović”.

Pomenuti objekat je zaplijenila nekadašnja Balkan investment banka, a kasnije Banka Srpske od tadašnjeg vlasnika bazena Džemila Kobilja, jer nije plaćao kredit.

Na licitaciji u maju 2018. Zavod je kupio ovaj objekat od Banke Srpske u stečaju.

Željka Javorac