Zoriću potvrđena kazna od 27 godina robije za svirepo ubistvo

Vrhovni sud Republike Srpske potvrdio je presudu kojom je Žarko Zorić (40) iz Prijedora osuđen na 27 godina zatvora zbog svirepog ubistva svoje djevojke Nede Milojević (44), te podmetanja požara u njenom stanu čime je pokušao da prikrije zločin.

Prvostepenu presudu mu je izrekao Okružni sud u Prijedoru nakon što je Zorić priznao krivicu te je osuđen za teško ubistvo i izazivanje opšte opasnosti.

Zločin se dogodio  20. januara u stanu žrtve u ulici Ilije Stojanovića u Prijedoru. Kako se navodi u presudi  Zorić je nakon krađe svađe sa Milojevićevom, uzeo kuhinjski nož te je više puta ubo u predjelu glave, vrata i ruku. Žrtva se pokušala zaštititi rukama i zadobila je više ubodnih i reznih rana od kojih je pala na ležaj. 

Dalje je navedeno da za žrtva ležala trpeći bolove, Zorić uzeo truleks krpu i ugurao joj u grlo, uslijed čega je došlo do nasilnog ugušenja.

Prema presudi Zorić je nakon toga  prešao u dnevni boravak i zapalio papir, u namjeri da na taj način izazove požar i prikrije izvršenje krivičnog djela.  

Navodi se da je Zorić nakon toga izašao iz stana te otišao u Komunalno preduzeće u kojem je bio zaposlen, a zatim u ugostiteljski „Bolero” gdje je konzumirao alkohol i igrao igre na sreću.

Kako stoji u presudi  požar se proširio na inventar u dnevnom boravku i zahvatio međuspratnu konstrukciju.  Usljed sagorijevanja je došlo do urušavanja dijela međuspratne konstrukcije u stanu od Z. G. u prizemlju zgrade i iz kojeg je neposredno prije toga G.Z. izašla

Širenje požara na ostatak stambene zgrade, gdje se u stanovima u tom trenutku nalazio jedan broj stanara, naknadno je spriječeno blagovremenim reagovanjem pripadnika vatrogasne jedinice iz Prijedora.

Pretpostavlja se da je motiv ovog zločina ljubomora.

Glas Srpske

Tagovi: