Zbog presude protiv RK „Borac“, sudija završio na disciplinskoj

 Kancelarija disciplinskog tužioca Visokog sudskog i tužilačkog savjeta BiH pokrenula je postupak protiv sudije Okružnog suda u Banjoj Luci Darka Stamenića zbog njegovog postupanja u sporu između Rukometnog kluba „Borac“ i banjolučkog privrednika Nebojše Torbice, saznaje CAPITAL.

Postupak je pokrenut po pritužbi advokata RK „Borac“ Andreja Obradovića koji kaže da neće odustati od dalje pravne borbe za poslovni prostor koji se otima od njegovog klijenta.

On podsjeća da je RK Borac 37 godina u posjedu poslovnog prostora koji izdaje u zakup, dodajući da se u tom prostoru od 2011. godine nalazi poznati Mektir pab.

Obradović objašnjava da je pritužbu na rad sudije Stamenića podnio zbog sumnje u nezakonito postupanje, odnosno zato što je predmet uzeo preko reda i donio presudu.

- Sudija Stamenić je 29. decembra donio presudu u sporu Borca i Nebojše Torbice, iako je zaključno sa 31. decembrom te godine imao 90 nezavršenih predmeta zaprimljenih do 4. oktobra kada je zaprimio tužbu u predmetnom sporu. To znači da je donio odluku mimo pravila i redoslijeda, što dovodi u sumnju njegovu objektivnost - objašnjava Obradović za CAPITAL.

Više o ovoj temi pročitajte OVDJE

Tagovi: