Vukotić u turskoj bio Popović, četiri mjeseca ga pratili prije likvidacije

Ubijeni vođa škaljarskog klana Jovan Vukotić (42), u Istanbulu je živio od prošle godine i to pod imenom Predrag Popović! Turski istražitelji otkrili su da je u Istanbulu živio sa lažnom boravišnom dozvolom na ime Popovića i sa svojom slikom u dokumentima.

Vukotić je, podsjetimo, ubijen u tom turskom gradu 8. septembra, naočigled trudne supruge, kćerkice i vozača E. K., kada su krenuli u tržni centar. Dvojica napadača na motoru prišla su automobilu i ispalila četiri hica u vođu škaljaraca. Turska policija, osam dana kasnije, uhapsila je rođaka Radoja Zvicera, vođe kavčana, Radoja Živkovića, zatim Zdravka Perunovića i još 10 osoba među kojima su navodno i ubica ali i ostali logističari.

Turski istražitelji su otkrili da je Vukotić bio praćen četiri mjeseca, a odmah poslije likvidacije ispred njegovog automobila su pronađena tri GPS satelitska uređaja za praćenje. Jedan ispod poda vozila i dva unutar gepeka. Takođe, otkriveno je i da 8. septembra nisu prvi put krenuli na Vukotića, odnosno da su i ranije pokušavali da ga likvidiraju na identičan način, ali nisu pronašli pravu priliku – otkrili su turski istražitelji.

Tokom istrage, otkriveno je i da su u pripremi i samoj likvidaciji za koju je navodno plaćeno milion evra, učestvovale dvije ekipe, prenosi Kurir.

Jedna je bila zadužena za praćenje Jovana Vukotića. Bukvalno su pratili svaki njegov korak puna četiri mjeseca i to po nalogu vođa kavačkog lana. Druga ekipa, sa kojom su stalno bili na vezi, morala je da bude spremna i da puca čim im se javi da se prilika ukazala – otkrili su navodno pripadnici turskih službi bezbjednosti i Uprave za borbu protiv organizovanog kriminala.

srpskainfo.com