Vrbanja: Vodovod i kanalizaciju dobijaju dvije ulice

U dvije ulice u naselju Vrbanja predviđena je izgradnja vodovoda i kanalizacije, a radove će zajednički finansirati Grad i Republički sekretarijat za raseljena lice i migracije.

Ugovor o relizaciji ovog projekta danas  su potpisali gradonačelnik Igor Radojičić i v.d. direktora Sekretarijata Marko Aćić.

Prema ugovoru, radi se o izgradnji vodovoda u ulicama Mis Adeline Irbi i Đurđevdanskoj, gdje živi povratnička populacija a Sekreterijat je obezbjedio 60.000 KM, a dio će izdvojiti Grad kroz predstojeći projekat vodosnadbijevanja pod nazivom „Voda 2“.

Pored toga, razgovarano je o realizaciji više projekata koji imaju za cilj poboljšanje životnih uslova ove populacije u našem gradu, te o programima stambenog zbrinjavanja koje vodi Republički sekretarijat za oko 150 porodica – rekao je Radojičić.

On je precizirao da se tih 150 stambenih jedinica odnosi na izbjegla i raseljena lica koji će moći riješiti svoje stambene pitanje kroz zajedničke projekte Grada i Sekretarijata.

Aćić je najavio da će u martu biti useljena 48 stana u Kuljanima, te najavio nove projekte na izgradnji stanova i kuća u gradu za ovu populaciju.

Izabran je projektant za zgradu od 50 stanova u naselju Ada, za šta je obezbijeđeno 2,8 miliona KM dok će Grad obezbijediti građevinsku dozvolu za ovaj objekat – rekao je Aćić.

Pored toga, Aćić je najavio gradnju 53 kuće na više lokacija u gradu u kojima će takođe biti smještene interno raseljene porodice i Srbi iz Hrvatske.

Nadam se da će ovi stanovi i kuće biti završeni u 2021. godini – zaključio je Aćić.

Tagovi: