Protest u Banjaluci: Više novinara nego nezadovoljnih građana

Do dvanaest časova u Banjaluci danas je bilo više novinara nego nezadovoljnih građana. Desetak minuta kasnije nezadovoljni građani su ipak imali tijesnu većinu. To je ujedno i najbolji opis današnjeg protesta nezadovoljnih građana Banaluke koji je održan ispred gradske skupštine.

Reporteri su tražili najbolja mjesta za uključenje uživo, fotografi su se penjali po Hramu Hrista Spasitelja, novinari su tražili najbolje sagovornike, ali se na kraju ama baš ništa nije desilo.

Predsjednik Udruženja radnika ugostiteljstva i turizma RS Željko Tatić kaže da u Srpskoj vlada strah i da je to jedini razlog što danas nije bilo više građana na protestima.

„Mnogi ne smiju da izađu. Pokazalo se da ljudi žive u strahu i da ne smiju da kažu da nisu zadovoljni. Krizni štab donosi mjere koje su možda dobre za zdravlje stanovništva, ali ne razmišljaju o ekonomiji uopšte“, kazao je Tatić.

Država, dodaje on, nikome nije pomogla u sektoru ugostiteljstva i turizma.

„Ako jeste, mi pitamo kome i sa koliko para. Turističke agencije se zatvaraju, hoteli ne rade, skraćuje se radno vrijeme u kafanama. Da li je bitno da li sjedimo do 22 časa ili do ponoći u kafanama? Od 1. novembra preko 20. odsto banjalučkih ugostitelja će ostati bez posla. Uključeni smo u jedan dio pregovora, ali ako ministar trgovine i turizma kaže da se ne pita ništa u kruznom štabu, onda postavljamo pitanje zašto taj ministar prima platu“, rekao je Tatić.

G. Dakić

Tagovi: