Vidić ugostio Stanivukovića

Načelnik opštine Brod Zoran Vidić i gradonačelnik Banja Luke Draško Stanivuković danas su u Brodu održali satanak, a u fokusu razgovora bila su infrastrukturna, kolunalna i druga pitanja važna za funkcionisanje dvije lokalne zajednice.

Vidić je istakao da je opštinska uprava pred sebe postavila najviše ciljeve među kojima je i saradnja sa drugim lokalnim zajednicama i Banja Lukom kao najvećim gradom u Srpskoj.

U tom smislu, posjeta Stanivukovića Brodu je izuzetno značajna i smatram da će se saradnja opštine Brod i grada Banja Luka razvijati, kako na ekonomskom, kulturnom, sportskom tako i drugim poljima važnim za naše građane-izjavio je Vidić.

Gradonačelnik Stanivuković je izrazio zadovoljstvo susretom sa načelnikom Vidićem, sa kojim je, kako je rekao, bio saborac u skupštinskim klupama Narodne skupštine Republike Srpske.

To govori da smo tamo ispravno radili posao koji su ljudi vrednovali i danas se sastajemo kao načelnik i gradonačelnik. Razgovarali o infrastrukturnim, komunalnim i drugim problemima, ali i jednoj vrsti nedostajuće podrške institucija Republike Srpske.

Stanivuković je naveo da sve što rade u lokalnim zajednicama je ogromna želja da pokažu da svi političari kao načelnici i gradonačelnici nisu isti.

-Želimo pokazati da radom možemo drugačije, transparetno, da možemo srdačnije, toplije prema građanim. Važno je da ono što želimo raditi u našim lokalnim zajednicama bude determinanta onog što hoćemo uraditi na teritoriji Republike Srpske jer svi naši gradovi i opštine moraju biti institucionalno povezani-, izjavio je Stanivuković.

Stanivuković je izrazio očekivanje da će načelnik Vidić uskoro posjetiti Banja Luku kada će se konkretizovati saradnja na poljima ekonomije, sporta, kulture ali i po drugim značajnim pitanjima, a o Vidiću i posjeti opštini Brod imao je samo riječi hvale.

-Zorana Vidića i mene spojila je ista ideja, bili smo saborci u skupštinskim klupama, a danas i on i ja vodimo procese promjena u našim lokalnim zajednicama. Razgovarali smo o jačanju saradnje, povezivanju naše dvije lokalne zajednice na mnogim poljima. Neizostavne su bile i aktuelne političke teme. Zajedno smo obišli i Crkvu Pokrova presvete Bogorodice u Brodu. Zoran je mlad čovjek od koga može mnogo da se nauči, častan i pošten, primjer istinskog borca za bolji Brod, za bolju Republiku Srpsku, tvrdi Stanivuković.

D.M.