Viber dobio opciju koja će vas oduševiti

​Aplikacija za direktnu razmjenu poruka Viber dodala je novu opcije organizacije chata pod nazivom "Folders" koja vam omogućuje kategorizaciju razgovora u više mapa za chat. Njegova matična kompanija, Rakuten, objavila je da je globalno predstavljanje opcije počelo i da će biti dostupna svim korisnicima koji koriste Viber v22.0 (ili noviju) u sljedećih nekoliko mjeseci.

Možete stvoriti do pet različitih mapa za chat, koje će se pojaviti kao ikone u obliku tableta na vrhu zaslona. Možete ih preimenovati prema svojim željama, označiti sve razgovore unutar mape kao pročitane i dodati razgovore jedan na jedan, grupne razgovore, kanale i zajednice u mape za razgovor.

Ne postoji ograničenje broja razgovora koje možete uključiti u mapu. Međutim, možete dodijeliti jedan chat u više mapa.

Važno je napomenuti da će mape za chat biti dostupne korisnicima s više od deset chatova u aplikaciji. Neće podržavati određene chatove kao što su skriveni chatovi, poruke s Viber Paya, firme i interakcije s korisnicima. Ako nisu vidljive, možete aktivirati mape dodirom na opciju "Više" na glavnom zaslonu za chat - "​​Upravljanje mapama".

Uz navedeno, "Folders" nije prva ponuda firme u industriji. Opcija je dostupna na Telegramu od 2020. godine, gdje takođe možete dijeliti svoje mape za chat s drugim korisnicima. Tek treba stići na jednu od najvećih platformi za razmjenu poruka, WhatsApp.

Platforma u vlasništvu Meta trenutno vam omogućuje filtriranje nepročitanih poruka na zaslonu za chat. WhatsApp takođe testira opciju koja će vam omogućiti filtriranje grupnih razgovora i poruka od kontakata, prenose "Grude".

Tagovi: