Vaskršnja čestitka načelnika i predsjednika

Povodom najvećeg hrišćanskog praznika Vaskrsa, načelnik opštine Mlađan Dragosavljević i predsjednik Skupštine opštine Miloš Budić svim građanima opštine Srbac pravoslavne vjeroispovijesti uputili su iskrene čestitke sa željom da ga provedu u miru, zdravlju i svakom dobru.

„Već duže od godinu dana praznike proslavljamo u otežanim okolnostima koje je prouzrokovala pandemija virusa korona, zbog čega su zabranjena veća okupljanja i donesene brojne epidemiološke mjere koje imaju za cilj da sačuvaju ljudske živote i broj zaraženih svedu na minimum.

Mnogi vjernici su u proteklom periodu bili spriječeni da posjete hramove i pronađu utjehu u ovim teškim trenucima, ali to ne treba da spriječi svakog od nas da u svojim domovima, u društvu najmilijih, proslavimo hrišćanske praznike kako nalažu tradicija i običaji našeg naroda.

Brojni sugrađani iz dijaspore su takođe spriječeni da posjete svoj zavičaj za vrijeme vaskršnjih praznika, a otkazane su i brojne društvene manifestacije koje tradicionalno, uoči Vaskrsa, okupljaju veliki broj djece i omladine. Kao i sve druge pandemije kroz istoriju, ubijeđeni smo da će i ova uskoro proći i da ćemo opet uskoro u velikom broju, u radosti i veselju, zajedno dočekivati ovaj veliki praznik.

Neka nam Vaskrsenje Hristovo ulije snagu da vjerujemo u pobjedu dobra nad zlom i svim nedaćama koje su nas zadesile, da budemo bolji ljudi i nađemo put ka pokajanju, praštanju, ljubavi i duhovnom preobraženju.

Želimo da vam ovi praznični dani donesu ljubav, radost, mir i novu nadu u bolji i srećniji život i da ih provedete u duhovnom i sveopštem miru, razumijevanju i toleranciji okruženi porodicom i dragim ljudima”, kaže se u čestitki načelnika opštine Mlađana Dragosavljevića i predsjednika Skupštine opštine Miloša Budića.

HRISTOS VASKRSE! VAISTINU VASKRSE!