Vanja Jaćimović predstavlja Brod u Ritmu Evrope

Uz podršku lokalne uprave, u amfiteatru SŠC ”Nikola Tesla” juče je održana audicija za muzički festival ”Ritam Evrope” na kojoj je šesnaestogodišnja Brođanka Vanja Jaćimović osigurala nastup na završnici ovog festivala koji će u septembru ove godine biti održan u opštini Lopare.

Jaćimovićevoj je ovo drugi put da učestvuje u audiciji.

– Za današnju audiciju sam pripremila pjesmu Dine Merlina ”Sve je laž” i zadovoljna sam svojim nastupom. Bilo je treme ali manje nego prošle godine. Utiske još uvijek sabirem ali uvjerena sam da će mi ovo biti jedno nevjerovatno muzičko iskustvo, rekla je Vanja.

Muzički direktor festivala ”Ritam Evrope” Miloš Marković kazao je da je na audiciji u Brodu učestvovalo deset kandidata, pjevača.

– Zadovoljan sam zato što smo i ove godine izabrali predstavnicu koja će na ovom festivalu, u najboljem mogućem svjetlu, predstavljati opštinu Brod, rekao je Marković. Dodao je da će Vanja imati priliku da svoj talenat za pjevanje usavršava tokom višemjesečnih priprema sa trenerima glasa, kao i umjetničkim direktorima scenskog performansa programa ”Ritam Evrope”.

”Ritam Evrope” je najveće dječije muzičko takmičenje u zemlji, namijenjeno takmičarima uzrasta od 14 do 21 godine, koji imaju vrhunski talenat za pjevanje i ples. Podršku djeci i omladini Srpske, kroz najveći televizijski format ove vrste u zemlji, daju i ambasadori zemalja Evrope, Evropske Unije, Australije i Izraela.