Utakmica Veleža i Borca registrovana rezultatom 3:0 u korist Banjalučana, suspendovan stadion "Rođeni"

Takmičarska komisija Fudbalskog saveza BiH registrovala je prekinutu utakmicu Velež - Borac službenim rezultatom 3:0 u korist Banjalučana, a suspendovan je i stadion mostarskog kluba.

-Na sjednici je između ostalog razmatrana jučerašnja utakmica 10. kola m:tel Premijer lige BoH FK Velež - FK Borac u Mostaru koja je prekinuta u 82. minutu zbog ulaska navijača u teren. Takmičarska komisija je registrovala meč službenim rezultatom 0:3 u korist FK Borac - istakli su iz FS BiH.

Dodali su da je donijeta  odluka o suspenziji stadiona „Rođeni“ u Mostaru do donošenja odluke Disciplinske komisije FS BiH, prenosi Glas Srpske.

- Predsjednik FK Velež Šemsudin Hasić i ostala lica odgovorna za organizaciju utakmice biće predmet odlučivanja Disciplinske komisije FS BiH – kazali su u FS BiH.

Fudbalski savez BiH najoštrije je osudio napade koji su, za sada, neidentifikovana lica izvršila na službene osobe u kojim je bio ugožen fizički integritet ljudi.

-Potrebno je hitno poduzimanje svih mjera kako se ovakvi incidenti više nikad ne bi ponovili – istakli su u FS BiH.

Utakmica 10. kola m:tel Premijer lige BiH između Veleža i Borca prekinuta je u 81. minuti zbog ulaska domaćih navijača na teren te se nije nastavila pri rezultatu 2:0 za goste.

Utakmica je prekinuta u 82. minuti nakon ulaska navijača, navodno nezadovoljnih suđenjem, na teren pri vođstvu gostiju od 2:0, a nekoliko sati kasnije kod Jablanice je grupa huligana presrela automobil u kojem se vozio sudija Sabrija Topalović te ga zapalila.

Predsjednik Fudbalskog saveza BiH Vico Zeljković najoštrije je osudio sinoćnji huliganski napad na sudiju  i najavio najoštrije moguće sankcije organizatorima susreta, te predsjedniku Veleža Šemsudinu Hasiću kojeg smatra najodgovornijim.

Tagovi: