U Prnjavoru sutra počinje sa radom prodavnica domaćih proizvoda

U Prnjavoru će sutra početi sa radom “Naša prodavnica” u kojoj će biti izloženi proizvodi više od 25 proizvođača domaće hrane sa područja ove opštine.

U prodavnici, čiji je osnivač opština, kupcima će svakodnevno biti na raspolaganju više od 150 domaćih proizvoda.

Načelnik opštine Prnjavor Darko Tomaš rekao je da je ovo još jedan vid dodatne podrške poljoprivrednoj proizvodnji i ruralnom razvoju, ali i samoj privredi.

“Smatram da je ovakvo nešto bilo potrebno Prnjavoru, da promovišemo sve ono što se radi na području naše lokalne zajednice jer imamo šta da pokažemo, čime da se pohvalimo” naveo je Tomaš.

On je napomenuo da su sa svojim proizvodima zastupljeni prije svega mali poljoprivredni proizvođači, samostalni preduzetnici i preduzeća organizovana, kao društva sa ograničenom odgovornošću.

“Svi oni moraju imati urednu dokumentaciju, kao što su mikrobiloška i hemijska analiza proizvoda. Pozivamo i sve ostale proizvođače da izlože svoj proizvode i budu na dohvat ruke potrošačima”, rekao je novinarima Tomaš.

Tomaš je pojasnio da će novac nakon prodaje biti isplaćen proizvođačima, a od njih se u prvih 12 mjeseci neće naplaćivati marža, kao što se to radi u drugim gradovima.

On kaže da je u planu da se na policama nađu proizvodi i velikih proizvođača sa područja opštine kakvi su “Mladegs pak”, “Kruna produkt” ili Mesna industrija “Trivas”.

“Naša prodavnica” koja se nalazi na gradskom trgu u Prnjavoru biće otvorena sutra u 13.00 časova.