U predizbornoj kampanji i javni toaleti

Proteklog vikenda na više lokacija u gradu Doboju postavljeni su javni toaleti, koji su se do sada uglavnom viđali na gradilištima građevinskih preduzeća koja grade stanove i vrše druge radove na području grada.

Po jedan javni toalet postavljen je na različite lokacije u užem gradskom jezgru, kao i prigradskim naseljima, a u gradskom parku ih je čak četiri, vjerovatno zbog većeg broja prisutnih građana koji igraju šah, sjede na klupama u parku i kod fontane, ali i djece koja se ovdje najčešće igraju pod nadzorom svojih roditelja.

Kako se ova aktivnost poklopila sa početkom predizborne kampanje, komentari su bili da se neka od stranaka dosjetila da na taj način pridobije naklonost birača, jer Doboj do sada nije imao javne toalete i često su na tu temu, i potrebu otvaranja, govorili i odbornici u lokalnoj skupštini.

Međutim, zbog povezivanja svega i svačega sa izborima i ovi pokretni javni toaleti su se doveli u vezu sa Opštim izborima. Komentari građana su od ozbiljnih, da su potreba i dobar potez onoga ko je inicirao i nabavio ih, do šaljivih da su ciljano postavljeni u predizbornoj kampanji zato što će biti povećana potreba za njima zbog očekivanih silnih obećanja političara da će učiniti za grad i narod ako im se ukaže povjerenje.

Prema istraživanju našeg portala, WC kabine neće biti uklonjene završetkom izbora, odnosno nakon 15. novembra. Naime, prema dostupnim podacima, oni su naručeni od strane JP Direkcija i razvoj grada i na mjestima na kojima su postavljeni ostaće barem naredne dvije godine.

Toliko traje ugovorna obaveza prema Javnom tenderu "Nabavka usluge iznajmljivanja i održavanja ekoloških toaleta i postavljanje ograda za potrebe JP DIRG", raspisanog 28.avgusta, a čije otvaranje je bilo 16.septembra i odabir ponuđača. Oglas je objavljen u sekciji Javnih nabavki BiH, a osim na jeziku naroda u BiH, objavljen je i na engleskom jeziku.

Lj. Đurić

Tagovi: