Doboj: Jerinić svečano otvorio - mostić (FOTO)

Kalendaš most „Sreće”, kako ga nazivaju zasijao je u novom ruhu. Ovaj most saniran je na inicijativu mještana dvije mjesne zajednice Sjenine i Sjenine Rijeke.

Na ovom mjestu koje spaja pomenute dvije mjesne zajednice bio je stari drveni most, izgrađen 60-ih godina. Tokom posljednih poplava u potpunosti je uništen, što je predstavljalo veliki problem tamošnjem stanovništvu. Međutim, sada je njegovom rekonstrukcijom život mještana Sjenine i Sjenine Rijeke olakšan. Ukupna vrijednost projekta rekonstrukcije mosta i prilaznog puta iznosi oko 24 hiljade maraka.

"Mi nismo izvršili rekonstrukciju, već kompletnu izgradnju novog modernog betonskog mosta sa zaštitnom ogradom. Nakon toga su mještani uz pomoć okolnih mjesnih zajednica izvršili rekonstrukciju lokalnog puta u dužini od 1132 m – izjavio je Senad Dubinović, mještanin Mjesne zajednice Sjenina.

"Bilo je vrlo loše stanje jer moglo je da se desi da se neka nesreća dogodi, odnosno da se neko povrijedi ili izgubi život, ali eto uspjeli smo da to završimo -– rekao je Drago Vasić, mještanin Mjesne zajednice Sjenina Rijeka.

Najveći dio sredstava za obnovu mosta prikupili su sami mještani. Određeni novčani iznos obezbijedio je i gradonačelnik Doboja, koji je prisustvovao svečanom otvaranju ovog mosta.

"Siguran sam da ovo nije jedini projekat, jer kad imate ljude koji predstavljaju naše građane i njihove potrebe, onda je naša obaveza kao Gradske uprave i mene kao gradonačelnika, da zajednički sagledamo te potrebe, da iznađemo sredstva i da uspješno riješimo te potrebe, kao što je realizovan i ovaj projekat – izjavio je Boris Jerinić, gradonačelnik Doboja.

Iz povratničke Mjesne zajednice Sjenina kažu da imaju još nekoliko infrastrukturnih projekata, koje žele realizovati uz pomoć Gradske uprave. Rekonstrukcija lokalnog puta i još jednog mosta im je u prioritetu.

-Prioritet nam je rekonstrukcija glavnog mosta koji povezuje Mjesnu zajednicu Lukavica i Mjesnu zajednicu Sjenina Rijeka. To je takođe jedna velika investicja i nadamo se da ćemo to moći izgurati u ovoj godini, jer je od velikog značaja, pogotovo što preko tog mosta prelaze djeca iz više mjesnih zajednica na putu do svoje škole – rekao je Hasan Begić, predsjednik Savjeta mjesne zajednice Sjenina.

U narednom periodu u planu je asfaltiranje puta od rekonstruisanog mosta do ulaza u Sjeninu. Ovaj projekat realizovaće se uz pomoć federalnog resornog ministarstva.

RTV Doboj

Tagovi: