Tužna sudbina glumice En Heš

Glumica En Heš umrla je nakon što je isključena s aparata, a porodica je ranije objavila da će njeni organi biti donirani.

Na Instagram profil preminule glumice nakon objave stižu tužne poruke fanova.

Javila se i njena bivša partnerka Elen DeDženeris, koja je poslala podršku porodici En Heš, a svjetski mediji pišu o njenom životu i karijeri.

Ranije je objavljeno da je u trenutku nesreće Heš bila pod uticajem kokaina, a vjerojatno i fentanila. Nakon tih vijesti njene su profile na društvenim mrežama preplavili hejterski komentari zbog vožnje pod uticajem opijata.

Život En Heš definitivno nije bio bajka. U jednom je intervjuu rekla da je 31 godinu svog života provela pateći od mentalne bolesti izazvane očevim seksualnim zlostavljanjem.

Glumica je imala i četvero braće i sestara, od kojih je troje preminulo. Sestra Susan umrla je od tumora na mozgu, a sestra Sintija preminula je još kao beba zbog srčane mane. Brat Nejtan poginuo je u saobraćajnoj nesreći neposredno prije završetka srednje škole.

Heš je tvrdila i da  je otac seksualno zlostavljao, a da njena majka Nansi nije činila ništa da je zaštiti, zbog čega nikada nisu imale dobar odnos. U svojim memoarima iz 2001. Call Me Crazy Heche je napisala da je njena majka, kada je kao beba dobila genitalni herpes, tvrdila da se radi o pelenskom osipu i da  je odbila odvesti ljekaru.

Majka je njene navode negirala, a glumica je 2011. za Telegraf rekla da sumnja da će ikada moći popraviti svoj odnos s majkom.

Heš je često govorila o traumama iz djetinjstva zbog kojih je pala u narkomaniju.

Mislim da je sve što sam učinila u svom svom ludilu bilo da pokušam natjerati svoje roditelje da me vole. Moj je otac volio filmske zvijezde. Odlučila sam da moram postati slavna kako bih dobila njegovu ljubav. Moja je majka voljela Isusa. To je bila njena stvar. Tako sam poželjela postati Isus Hrist  – rekla je jednom prilikom.

Pila sam. Pušila sam. Drogirala sam se. Seksala sam se. Činila sam sve da izbacim osjećaj srama iz svog života - rekla je.

Napisala sam knjigu kako bih se jednom zauvijek oprostila od svoje priče o sramoti i prigrlila svoj životni izbor ljubavi. Činjenica da ima ljudi koji čuju moju priču je šlag na najljepšoj torti na svijetu, za koju zamišljam da kaže: „Sretna sloboda, En. Dospjela si na drugu stranu“ - rekla je.

srpskainfo.com