Tražimo ekspres restoran, posljednji put viđen 2018. godine!

Grad Banja Luka poslao je urgenciju Ministarstvu za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju da odgovori na neosnovanu žalbu Mileta Radišića na osnovu koje on traži odlaganje izvršenja rušenja nelegalno izgrađenog ugostiteljskog objekta na gradskom zemljištu.

Gradonačelnik Banje Luke Draško Stanivuković rekao je da je ovaj objekat sagrađen bez neophodnih dozvola i mimo regulacionog plana.

„Čekali smo da nadležne institucije od Grada traže dokaze o kriminalu u gradskim institucijama i niko nas još nije kontaktirao. Traka kojom će objekat biti okružen biće postavljena u četvrtak. Radišići će dobiti obavještenje i lokal neće moći da radi. Čeka ga rušenje“, istakao je Stanivuković.

On je dodao da je regulacionim planom na ovom mjestu predviđeno rušenje i da tu niko ne može ništa da gradi. Zahtjev za legalizaciju je odbijen, jer je ovaj objekat izgrađen poslije 2018. godine, a sve nakon te godine se, kazao je Stanivuković, ne može legalizovati. „

Takvih mjesta ima još. Tragamo za njima. Ministarstvo nam ne da da uđemo u zgradu Grand Trade. Ovo je poruka da u Banjoj Luci nema privilegovanih. Kada smo krenuli da hvatamo nelegalne bilborde, uhvatili smo Dodikovog sestrića. Kada smo krenuli da hvatamo nelegalne objekte, uhvatili smo Dodikovog kuma. Kada smo krenuli da hvatamo nelegalne tendere, uhvatili smo Dodikovog sina“, kazao je Stanivuković.

On je dodao da je iz „Akvane“ nestao i - ekspres restoran! Prema starom inventurnom listu „Akvana“, dodao je on, ima ekspres restoran, ali njega prema novom inventurnom listu naprosto nema.

„Gdje je? Zašto ga nema? Gdje je sakriven? Posljednji put je viđen 2018. godine. Jedino je ostala pecana koja se iz zida ne može ištemati. Ovo je neviđeni kriminal. Kada je novi direktor ’Akvane’ počeo da traži jednu klimu koja je nestala, ona se našla ispred vrata skladišta. Možda se tako pojavi i ekspres restoran“, istakao je Stanivuković.

On je dodao da je obnavljanje krova na Banskom dvoru svojevremeno plaćeno 610.000 maraka, ali krov nije obnovljen, nego je samo, kako tvrdi Stanivuković, pokrpljen. „

On je pokrpljen i lijepljen. Kao krpana krpa. Nema tehnički prijem, nema upotrebnu dozvolu. Urađeni su snjegobrani po metru dužnom 180 maraka. Realna cijena je 3,6 KM. Jednim dijelom su ugrađene pocinčane cijevi, a u drugom dijelu obične željezne cijevi. Sa Banskog dvora je nestao prethodni bakarni krov koji je bio vrijedan 103.000 maraka“, kazao je Stanivuković.

G. D.

Tagovi: