Teslićki advokat isključen iz Komore zbog falsifikovanja presude

Advokatska komora Republike Srpske izbrisala je teslićkog advokata Danila Savića iz svog imenika zbog falsifikovanja kompletne presude, saznaje portal MojaBanjaluka.info.

Komora je tražila da se Saviću zabrani rad narednih pet godina. Glavni disciplinski tužilac Advokatske komore RS Draško Zec rekao je za naš portal da je rješenje kojim je Savić briše iz članstva Komore nepravosnažno, ali on ne očekuje Savićevu žalbu.

- Dokazi su neoborivi. Savić je kompletnu presudu falsifikovao, a potom je proveo kroz gruntovnicu. Sve je crno na bijelo. Predloženo je njegovo isključenje zbog teže povrede radne discipline. Moguća žalba, uvjeren sam, „ne pije vode“ - kazao je Zec za naš portal.

Savić je kratko rekao da ne zna ništa o tome.

- Ne znam da li je to tačno. Nisam dobio nikakvo rješenje o tome. Nisam o tome ni obaviješten, tako da ne mogu ništa da komentarišem - rekao je Savić.

Podsjećamo da se Disciplinski sud Advokatske komore RS 11. oktobra isključio još jednog teslićkog advokata iz svoje „baze“ i to Marijana Savića zbog - droge.

Savić je isključen nakon što je Komora protiv njega povela postupak, jer je u avgustu 2017. godine pravosnažno osuđen na pet mjeseci zatvora zbog neovlašćene proizvodnje i prometa opojnih droga. Na njegovom imanju je pronađeno 86 stabljika indijske konoplje.

Tužilaštvo u Doboju je tokom procesa tražilo da mu se zabrani bavljenje advokaturom, ali sud je to odbio, jer je smatrao da djelo koje je Savić počinio nije zloupotreba advokatske djelatnosti.

Komora je Saviću, ipak, zabranila da radi kao advokat, jer je njegov sin Konstantin Savić „udarao“ pečate svoga oca dok je služio zatvorsku kaznu u Doboju.

G. D.