Svrbež brade: Česta pojava koja izluđuje muškarce

Veliki broj muškaraca zaljubljen je u svoju bradu, te joj zbog toga posvećuje mnogo vremena i truda. Također, veliki broj muškaraca suočava se i sa neugodnim svrbežom. Evo kako ga iskorijeniti.

Redovno je perite

Brada je dio lica, stoga je, kao i ono, sklona nakupljanju masnih naslaga, što u konačnici dovodi do nakupljanja velikog broja bakterija. Akne i razne bakterijske infekcije su te koje stvaraju svrbež. Zbog toga, redovno održavanje higijene brade od iznimne je važnosti. Preporučuje se pranje sapunom dva puta dnevno, a ako ste van kuće, vlažne maramice prihvatljiva su alternativa.

Hidratizirajte je

Pored čišćenja, bitno je i redovito hidratizirati bradu. Za razliku od kose, dlake na bradi su dosta čvršće, što bradu može učiniti čupavom i zapetljanom. Zbog toga, preporučuje se hidratizacija kokosovim uljima ili aloa verom.

Redovno je šišajte

Zapuštena brada pogodna je za stvaranje bakterija. Također, pored zdravstvenog, bitan je i estetski segment. Opšte poznata je činjenica da osobe s podšišanom i urednom bradom ostavljaju bolji utisak, stoga, povedite računa i o tome.

Prestanite s korišenjem hemijskih preparata

Neprirodni preparati, iako puno obećavaju, mogu nanijeti ogromnu štetu vašoj bradi. Iritacija je, u ovom slučaju, česta pojava pa se izbjegavanje hemijskih proizvoda najčešće preporučuje.