Stanivuković uklanja kadrove SDS iz banjalučkog „Vodovoda“

U preduzeću „Vodovod“ se sprema smjena v.d. izvršnog direktora za tehničke poslove Željka Raljića, kadra SDS-a i to zbog podrške ove partije Jeleni Trivić kao kandidata za gradonačelnika Banjaluke na predstojećim lokalnim izborima.

Tim potezom aktuelni gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković kažnjava kadrove SDS, zato što ga ta stranka nije podržala u njegovom nastojanju da pobjedi na predstojećim lokalnim izborima i osvoji drugi mandat.

Da u tome ima istine potvrdio je za CAPITAL i sam Raljić.

On je kazao da je sjednica Nadzornog odbora „Vodovoda“ zakazana za utorak.

„Mene je postavio NO preduzeća i on me može razriješti. Sjednica je zakazana za utorak i tada ću znati da li će se to dogoditi. Ta tačka nije na dnevnom redu, ali ima tačka razno i postoje indicije da će ona na taj način biti uvrštena naknadno na dnevni red“, rekao je Raljić i dodao da već dugo postoje „priče da će on biti razriješen sa te funkcije“.

„Od momenta kada je SDS podržao kandidaturu Jelene Trivić kao kandidata za gradonačelnika Banjaluke na idućim izborima stalno dobijam informacije da ću biti smijenjen“, kazao je Raljić.

Na funkciju v. d. izvršnog direktora za tehničke poslove u „Vodovodu“ imenovan je u avgustu 2021. godine, kao kadar SDS kojeg je odabrao gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković. Tom prilikom je Stanivuković promjenio kompletnu upravu „Vodovoda“ koja je postavljena za vrijeme njegovog prethodnika Igora Radojičića, tada kadra SNSD.

Prema dostupnim informacijama za Raljićevog nasljednika NO bi trebao imenovati Radovana Majkića.

Iako se priča o smjeni Raljića, pozicija v. d. izvršnog direkotra za pravne poslove u „Vodovodu“ Željka Travara za sada nije upitna.

U „Vodovodu“ su rekli da je NO razriješio Travara sa te funkcije 22. juna ove godine, na njegov rođendan, zbog, kako su naveli, „sticanja uslova za ostvarivanje prava na starosnu penziju“.

Sadašnji status imenovanog u „Vodovodu“ regulisan je na osnovu člana 51. Zakona o radu RS“, navedeno je u odgovoru kojeg su danas poslali iz ovog preduzeća.

U pitanju je član zakona koji reguliše angažman direktora i u kojem je navedeno da se može potpisati ugovor za obavljanje poslova direktora, čime je potvrđeno pisanje CAPITAL-a da je Travar zadržao direktorsku fotelju, iako je stekao uslove za penziju.

Tagovi: