Stanivuković pozvao odbornike da prisustvuju sjednici

Gradonačelnik Draško Stanivuković pozvao je sve odbornike da bez obzira na to kojoj političkoj stranici pripadaju, prisustvuju sjednici Skupštine Grada.

-Taman kada pomislite da ne može gore, oni nas sve demantuju. Zadržaću dozu uvjerenje da postoje drugi odbornici skupštinske većine, koji nisu samo ovih nekoliko glavnih u SNSD-u koji do kraja opstruišu i saobitiraju i čine ovakva zlodjela prema Banjoj Luci – kazao je gradonačelnik.

Kako je naglasio, sve ijedan amandman i zahtjev koji je postavljen pred njega kao gradonačelnika je ispoštovan.
-Što se tiče prijava porodilja ili bilo kojih drugih prijava, to je dinamčina proces sve do roka dok traje. Mi smo dali rok da posljednja porodilja koja se porodi 31. decembra da ona svoj rok može da dostavi u februaru da prijavi i biće isplaćena – naveo je on.
Prema njegovim riječima, u ovom trenutku zaprimljeno je 1.178 zahtjeva porodilja, od kojih je 976 obrađenih i pušteno je na plaćanje. Preostali će do kraja dana biti isplaćeni i sve ide svojom dinamikom.
-Evo dok držim konferenciju za novinare sigurno su pristigli novi, dakle to je dinamičan proces. To u prevodu znači da će i sutra biti dio koji nije isplaćen. Ako je ovo razlog da nema sjednice, da se Banja Luka opstruiše, da kasni most u Česmi, da nema rebalansa, da ne isplaćujemo one koji će nam čistiti i odvoziti smeće, da ne servisiramo sve obaveze onda znate da je izmišljen. Ovo je monstruozno zločinački politički čin prema Banjoj Luci, da neko izmišlja ovakve razloge  - poručio je gradonačelnik.
On je dodao da bi se imala ova vrstu dinamike, angažovano je i pet dodatnih službenika na taj referat, koji su do sada radila dva službenika.
-Postoji Pravilnik i nemoguće je izvršiti isplatu mimo tog Pravilnika, odnosno prijava, koje se obrađuju i prolaze kroz određeni sistem i to je proces koji traje. Tako da ako prekinu sjednicu danas i sutra će imati neobrađenih zahtjeva – kazao je Stanivuković.
Potpredsjednik Skupštine grada Saša Čudić dao je pauzu u skupštinskom zasjedanju do 12.20 časova.

Tagovi: