Stanivuković: Neko Banjoj Luci ne želi dobro 

Na današnjem Kolegijumu skupštine grada Banja Luka zakazano je naredno skupštinsko zasjedanje. Pred odbornicima će se između brojnih tačaka u decembru naći i Nacrt rebalansa budžeta. 


Predstavnici skupštinske većine skinuli su brojne tačke s dnevnog reda. Nekoliko "Regulacionihi planova" nije dobilo podršku, kao ni prijedlozi o kreditnim zaduženjima grada.

 


Gradonačelnik Banje Luke Draško Stanivuković kritikovao je to što se nije održao dovoljan broj skupštinskih zasjedanja do sada. 
- Domaćini se oko održavanja kokišinjca sastaju češće, a mi vodimo grad. Za pola godine samo tri zasjedanja. Neki Banjoj Luci ne želi dobro - kazao je Stanivuković.


Dodao je da će se o rebalansu raspravljati u posljednjem trenutku.
- Da nisu prošli nacrti, grad bi bio u privremenom finansiranju. Ovo je posljednji voz, ne znam hoćemo li stići ući u njega. Opasnost od privremenog finansiranja još uvijek postoji. Vlada Republike Srpske već imala dva rebalansa mi nijedan - rekao je Stanivuković. 


Dodao je i da se problem sa ZIBL-om ne može riješiti bez skupštine, te da se masakr nad regulacionim planovima nastavlja. 
- Moramo da obnovimo i gradski olimpijski bazen. Vrata Akvane ćemo u proljeće, jesen otvoriti i tu će biti novi sadržaj -staze za trčanje, rekreaciju, ugostiteljstvo i slično. Ono je sjajna gradska lokacija i treba da bude bolje iskorištena - najavio je Stanivuković. 


SNSD-ov Srđan Amidžić istakao je da koalicija ne može da podrži kreditiranje.
- Nismo saglasni sa kreditnim zaduženjima. S jedne strane imamo rekordan budžet, a s druge keditna zaduživanja. To ne možemo da podržimo - istakao je na kolegijumu Amidžić. 


T.B.