Stanivuković najavio besplatan gradski prevoz za korisnike najniže penzije

Gradonačelnik Banje Luke najavio je potpuno besplatan javni prevoz za penzionere sa najnižom penzijom. Dodao je da se ova mjera odnosi na penzionere čija je penzija do 285 KM. Podsjetio je da  je za sve druge penzionere javni prevoz povoljniji 30 odsto. 


- Znate koliko je ljudi moglo imati povoljniji prevoz da bandit Đoko Ekvator nije uzeo milione? Od Čistoće nam prijeti tužba 36 miliona maraka. Traju intenzivni pregovori sa investitorima da ne tuže grad zbog odluke Ustavnog suda oko regulacionih planova -  poručio je Stanivuković. Kazao je da bi došlo do novog pojeftinjenja prevoza nužno da cijena goriva padne na 2.50 KM.


Savjetnica gradonačelnika Tanja Vukomanović istakla je da će grad za besplatnu namjenu mjesečno izdvojiti 100.000 maraka.


- Procjenjujemo da ovu penziju ima oko 3.000 građana, a da javni prevoz koristi oko 2.000 penzionera. Kako bismo ubrzali proces u Domu omladine smo napravili posebnu kancelariju za njih, već od ponedjeljka od osam do petnaest mogu da se prijavljuju, kako bi već od sljedećeg mjeseca mogli besplatno da se voze autobusima - rekla je Vukomanovićeva.


T.B.