“Standard” pozitivan primjer po pitanju uslova za radnike ocijenio granski sindikat

Predstavnici granskog Sindikata šumarstva, prerade drveta i papira Republike Srpske boravili su u posjeti fabrici namještaja “Standard” a.d. Prnjavor i održali sastanak sa rukovodstvom preduzeća i predstavnicima sindikata firme.

Konstatovano je da je preduzeće “Standard” pozitivan primjer kada su u pitanju uslovi za radnike kao i redovne isplate svih primanja koja ih sleduju.

Predsjednik granskog Sindikata šumarstva, prerade drveta i papira Republike Srpske Vlado Pavlović koji je i član ekonomsko- socijalnog savjeta kaže da u fabriku “Standard” u Prnjavoru dolazi već 17 godina i da je dobro upoznat sa svim onim što je preduzeće prošlo. Kaže da je za njega kao i ostale sindakalce vrlo važno da se ovdje održava socijalni dijalog između radnika i rukovodstva preduzeća.

Predsjednik Skupštine Fabrike namještaja “Standard” a.d. Prnjavor Edin Dacić je izrazio zadovoljstvo zbog dobijanja pozitivnog izvještaja granskog sindikata o ovom preduzeću

U “Standardu” je trenutno zaposleno oko 400 radnika.

“Standard” je ove godine u odnosu na avgust prošle godine imao rast od 38 odsto dok se nivo tog rasta do kraja ove ogodine očekuje u iznosu do 30 odsto.

Fabrika namještaja “Standard” radi za švedsku firmu IKEA i gotovo 100 odstotno je izvozno orijentisana.

Izvor: TV K3