"Srpsko pero 2020" Milanu Rakulju

Nagrada "Srpsko pero 2020" pripala je Milanu Rakulju, pjesniku iz Banjaluke, za pjesmu "Ove ću jeseni", poslatu pod šifrom "Gluvi putnik", odlučio je žiri 35. književnog festivala "Srpsko pero" u sastavu Ivan Lalović, Miodrag Petrović i Milan Jakovljević.

"Milan Rakulj se u pobedničkoj pesmi potvrđuje kao stvaralac visokokvalitativnog nivoa i artističke dovršenosti, koji raskošnim i retkim stilsko-jezičkim bravurama, na neponovljiv boemski način, kliče potrebu savremene individue: 'Biti svoj, biti svoj, biti svoj'. Rakulj je još jedan pobednik čuvenog festivala koji će, već sada se može sa sigurnošću reći, zauzeti značajno i sasvim posebno autorsko mesto u prostorima srpske poezije", naveo je žiri obrazlažući priznanje.

Rakulj je autor dvije knjige poezije, a neke od njegovih pjesama prevedene su na francuski, makedonski i mađarski jezik, a objavljene su u jednoj antologiji, nekoliko panorama i zbornika, te desetinama književnih časopisa.

Za prvu zbirku poezije 2010. godine nagrađen je nagradom "Stražilovo". Osim poezije bavi se i novinarstvom. Trenutno je zaposlen kao novinar redakcije za kulturu "Nezavisnih novina" iz Banjaluke. Član je Udruženja književnika Republike Srpske.