Srđan Mihajlović iz Poveliča ostvario dobar plasman na trkačkom takmičenju na Jahorini

Iako još uvijek nije najpopularniji oblik rekreacije, trejl trčanje ima sve više pobornika među mladima u našoj opštini koji se zbog toga radije odlučuju za prirodnu stazu na kojoj kombinuju trčanje i planinarenje, umjesto za beton i asfalt.

Jedan od njih je Srđan Mihajlović (21) iz Poveliča koji se rekreativno bavi ovim sportom, a u posljednje vrijeme nastupa i na takmičenjima gdje bilježi solidne rezultate, prenosi Radio Srbac.

Jedno od njih je nedavno završeni „Jahorina Ultra Trejl 2020“ na kojem je Srđan uspio da se plasira na 21. mjesto u konkurenciji 150 učesnika iz 10 zemalja. Trka se odvijala na četiri staze, počevši od mini staze u dužini od 14 kilometara, pa sve do ultramaratona u dužini od 88 kilometara, a Srđan je uzeo učešće na maksi stazi dugoj 49 kilometara.

„Bili su teški vremenski uslovi i kiša nas je pratila skoro polovinu trke. U jednom momentu povrijedio sam koljeno tako da sam skoro 35 kilometara morao samo hodati. Ukupno sam boravio na stazi oko sedam časova, a limit trke je bio 16 časova“, rekao je Srđan.

On dodaje da se za učešće na ovoj sportskoj manifestaciji na Jahorini odlučio jer je boravio u posjeti Trebeviću i Jahorini i tada je čuo za održavanje trke.

„Svidjele su mi se staze i uopšte okolina gdje se trka održava. Kako kod nas nije bilo prilika za duže trke i komplikovanije od polumaratona, odlučio sam da se testiram i prijavim za nešto zahtjevniju trku“, kaže Srđan.

Da je veoma ozbiljno pristupio ovom sportu svjedoči podatak da trči već pet godina i do sada je učestvovao na osam polumaratona u Banjaluci i Gradišci.

„Planiram s vremenom ići na duže trke i volio bih kada bih dobio podršku u našoj zajednici. U mom okruženju nema trejl klubova, a trenutno nemam ni sponzora jer još uvijek nemam značajnije rezultate iza sebe. Za sada sam snosim sve troškove i samostalno treniram“, kaže Srđan.

Pored trčanja, angažovan je i kao fudbalski sudija, a zaposlen je u pogonu firme „Drvoprodeks“ u Prijebljezima.