Snježana Gvozden, žena sa stotinu uloga: Supruga, majka, baka, odbornica, savjetnica...

Sa neizbježnim osmijehom na licu, uvijek u pokretu, među ljudima, žena koja uspješno nosi nekoliko životnih uloga. Snježana Gvozden, Osječanka u Gradišci, supruga, majka, baka, odbornica, savjetnica... Žena koja svakom poslu i životnoj ulozi prilazi sa maksimalnom odgovornošću i ljubavlju.

Za sebe kaže da je doživjela uspjeh na svim poljima, zadovoljna je i privatnim i profesionalnim životom. Ali, ništa u životu Snježane Gvozden nije došlo preko noći, ili po onoj narodnoj „palo sa neba“.

Udata sam, majka  sam troje djece i baka dvije unuke. To mi je najveći životni uspjeh. Za rođendane svih nas u porodici pravim predivne torte, a u slobodno vrijeme, kojeg nema puno, pletem džempere, prsluke, kape uglavnom svojim unukama. Nikada nisam imala kućnu pomoćnicu, sama obavljam sve kućanske poslove a njih je mnogo, kaže Snježana Gvozden“, inače poznatra i po tome što uzgaja najljepše cvijeće na svom balkonu i time mami divljenje mnogih sugrađana.

Savjetnica, inspektorica i odbornica

Snježana je zaposlena u Vladi Republike Srpske kao savjetnica ministra porodice, omladine i sporta. 22 godine radila na poslovima inspektora za hranu i zdravstvenog inspektora u Gradskoj upravi grada Gradiška. Jedno vrijeme, dok još nije bila politički aktivna, obavljala je  poslove šefa Odsjeka za inspekcije. Poznata je po pravičnosti i profesionalnosti i upravo zbog toga je omiljena ne samo u Gradišci.

Snježana Gvozden se relativno kasno  počela baviti politikom, ali smatra da je to najbolji period života žene kada treba biti politički aktivna, kada je privatno i profesionalno već postigla dovoljno i ima određena iskustva. Politikom se, priznaje,  počela baviti kako bi dala svoj doprinos poboljšanju uslova života svih nas, smatrajući da se mnogi problemi građana ne rješavaju zbog toga što nisu ni predstavljeni odgovornima, a ni javnosti.

Moja komunikacija sa građanima je odlična i najčešće je neposredna u direktnom kontaktu, ali ljudi mi se  obraćaju i porukama,  pitaju, predlažu, hvale moj rad... Smatram da je često ljudima potrebno da ih samo neko sasluša i da znaju da je neko tu, ko će ih uputiti na koji način da riješe svoje probleme. Moja misija je i ohrabrivanje žena da se bave politikom, da jasno i glasno iznesu svoja mišljenja i stavove. Smatram da žene nisu dovoljno hrabre i nisu svjesne svojih kvaliteta, svojih vrijednosti i svoje snage. Radim svakodnevno na tome da se to promijeni u našem društvu. Moja misija u politici je da pokažemo i dokažemo da politika ne mora biti isključivo lični interes, ne mora biti ni nešto "prljavo", ni nešto "nečasno", ističe Snježana Gvozden.

Uživa veliko povjerenje sugrađana

Upravo se zbog jednostavnosti i iskrenosti u politici građani i obraćaju Snježani Gvozden. Ova jedinstvena odbornica pokazala je da se razlikuje od većine skupštinskih kolega, pa je za pet godina bavljenja politikom dva puta veoma ubjedljivo dobila povjerenje građana. Prva je žena predsjednica jedne stranke u gradu na Savi i time daje jasnu poruku. Na čelu je Gradskog odbora SPS u Gradišci, odbora sa najviše žena u cijeloj regiji.

„Žene se ne smiju zatvoriti samo u kuhinju, porodicu ili na radnom mjestu. Zašto ne pokazati svoju kreativnost, jednostavnot i praktičnost i u politici i društvenom radu. Na kraju krajeva politika je danas u svim porama života i moramo prema njoj  promijeniti svoj odnos. Moramo je staviti u svrhu ostvarivanja životnih ciljeva, a ne da politika bude privilegija odabranih, rekla je za portal MojaSrpska.info Snježana Gvozden, žena sa stotinu uloga koja je snažno skrenula pažnju javnosti na sebe.

Boško GRGIĆ