Snaha za ponos: Svekar ima tri sina, a ona mu je pomogla

Nusret Mumić iz Živinica u BiH zaradio je penziju u Rudniku mrkog uglja "Đurđevik". Kada je trebalo da se odmori i srećno provodi penzionerske dane, ovog 65-godišnjaka je stigla bolest. Prije pet godina, dijagnostikovana mu je ciroza jetre.

U početku ni slutio nije koliko je to opasno i da će jedini spas za njega biti transplantacija jetre. Život mu je o tome zavisio.

Nusret ima tri sina, ali nijedan od njih, tako su pretrage i nalazi pokazali, nije mogao da bude donor dijela jetre. Ipak, šansa za Nusreta se ukazala. Njegova snaha Almira Mumić, supruga najstarijeg sina Nusmira, odlučila je da daruje dio jetre svom svekru i tako mu spasi život.

Oboje se osećaju dobro

Operacija je uspjela i Nusret se dobro osjeća. Nakon operativnog zahvata, dobro se osjeća i Almira, koja se već vratila kući. Vijest o njenom humanom gestu objavljena je na društvenim mrežama. Svi, bez izuzetaka, iskazuju divljenje Almirinom gestu i žele brz oporavak i njoj i njenom svekru.

Almira je nakon operacije srećna što je učinila humano djelo.

– Hvala vam svima na podršci i željama za brzo ozdravljenje. Dobro sam, hvala Bogu. Svekar je odlično, ali će nešto kasnije biti s nama kod kuće, jer transplantirani pacijenti budu malo duže u bolnici – izjavila je Almira.

Avaz