SDS predložio manekenku za zamjenika načelnika Stanara

Opštinski odbor Srpske demokratske stranke u Stanarima predložio je za zamjenika načelnika opštine manekenku i model Ivanu Šućur što je načelnik Stanara Radojica Ćelić (Ujedinjena Srpska) na konstitutivnoj sjednici SO „glatko“ odbio. Šućur je učestvovala u trećoj sezoni rijalitija „Farma“.

Ćelić za naš portal kaže da ne zna da li je Šućur manekenka ili starleta, ali da zna da nema dovoljno referenci da bi bila zamjenik načelnika opštine. On ističe da su se koalicioni partneri dogovorili da SDS predloži drugo ime za ovu funkciju.

„Prema koalicionom sporazumu SDS-u pripada mjesto zamjenika načelnika, ali ovo ime nema dovoljno referenci da može da mijenja načelnika. Data im je mogućnost na korekciju“, istakao je Ćelić.

Predsjednik OO SDS-a u Stanarima Branko Vuković kaže da se na konstitutivnoj sjednici nije raspravljalo o ovom imenovanju, jer je potrebna „konsolidacija unutar koalicije“.

„Od četiri predložena funkcionerska mjesta raspravljali smo na sjednici samo o jednom, ostala tri su ostavljena na dodatna razmatranja. To je odluka OO SDS-a koja je otišla prema koaliciji. Postoje određene potrebe za usaglašavanjem. Načelnik ima određene kriterijume“, rekao je Vuković.  

Nezvanično saznajemo da je SDS ucijenio Ćelića izlaskom iz koalicije ukoliko ne prihvati njihov izbor sa idealnim mjerama 92-64-92 za zamjenika načelnika. Ćelić kaže da to nije tačno, ali Vuković smatra da je i to moguće.

„Može se desiti da razmatramo i učešće u skupštinskoj većini ako OO tako odluči. Jedna od varijanti je da mijenjamo kandidata. Druga varijanta je da ostanemo pri ovom stavu. Treća varijanta je da jedni budu za prvu, a drugi za drugu varijantu. Nakon šest godina smo ušli u vlast i može se desiti da jedan dio OO ima jedan stav, a drugi dio da ima drugi stav“, istakao je Vuković.

On dodaje da nije znao da je Šućur manekenka i model i da je učestvovala u „Farmi“.

„Zar se to ne smije? Nigdje ne piše da zamjenik načelnika ne smije biti maneken“, kazao je Vuković.

Skupštinska većina US, SP i SDS i DNS izabrali su prije nekoliko dana rukovodstvo stanarskog parlamenta. Za predsjednika SO izabran je doinedavni zamjenik načelnika opštine Denis Stevanović (SP), dok je njegov zamjenik Nebojša Kajganić (US). Odbornici SNSD-a su napustili konstitutivnu sjednicu nakon desete tačke dnevnog reda.

G. Dakić

Tagovi: