SDS Istočno Novo Sarajevo: Ne podržavamo cirkus Ljubiše Ćosića

Opštinski odbor Srpske demokratske stranke Istočno Novo Sarajevo ne podržava cirkus koji organizuje načelnik opštine LJubiša Ćosić, a saglasnost za to mu dao Republički štab za vanredne situacije Republike Srpske, saopšteno danas iz ose stranke.

- Načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo LJubiša Ćosić insistira da se u doba, kada Republički štab za vanredne situacije dramatično apeluje  da je narednih 15 dana ključno u suzbjanju Covid-19 virusa, održi sjednica Skupštine opštine Istočno Novo Sarajevo. Odbornici SDS neće učestvovati u tom cirkusu, navedeno je u saopštenju.

Ističu da je apsurdno što se na dnevnom redu sjednice neće naći ni jedna, od 20, tačaka koje se tiču pošasti koja je pogodila cijeli svijet, niti u ekonomskom, niti u humanitarnom smislu.

- Ono što je načelniku bitno je prodaja zemlje i izmjena regulacionog plana! Pitamo načelnika, kome i to baš u ovom trenutku mora da proda zemlju i zbog koga baš u ovom trenutku mora da mjenja regulacini plan Opštine Istočno Novo Sarajevo?, saopšteno je iz SDS Istočno Novo Sarajevo.

Pored svega, napominju, prodaja zemljišta i izmjena regulacionog plana se odosi na dio dječijeg parka “Sunce”, ali i činjenica je da Opština više nema zemlje za prodaju, te je veoma upitno dalje punjenje budžeta, koji se uglavnom punio tako, prodajom zemlje.
 

Tagovi: