SAZNAJEMO: Stanarević napao Talića zbog regulacionog plana

Načelnik Odjeljenja za prostorno uređenje i predsjednik banjalučkog odbora DEMOS-a Slobodan Bobi Stanarević sinoć je, u pauzi sjednice gradskog parlamenta, teško izvrijeđao predsjednika Skupštine grada i lidera pokreta Poligraf Zorana Talića, saznaje portal MojaBanjaluka.info.

Kako nam je posvjedočilo više odbornika, Stanarević je po izlasku iz skupštinaske sale počeo na sav glas da psuje Talića i njegovu partiju uputivši mu najgore uvrede.

- Činilo se da Stanarevića uopšte nije bilo briga da li će ga neko čuti. Sreća u nesreći je što je u tom trenutku ostalo svega desetak odbornika, ali ne i sam Talić – ispričao nam je jedan od odbornika.

Prema njegovim tvrdnjama, Stanarević je po povratku u salu verbalno napao Tatjanu Čičić Odžaković, odbornicu i istaknutog člana „Poligrafa“.

- Mašući prstom i unoseći joj se u lice, Stanarević je i njoj nanizao cijeli red teških uvreda, na šta je ona ostala bez riječi – tvrde naši izvori.

Ovakva Stanarevićeva reakcije uslijedila je poslije rasprave o regulacionom planu za područje „Juga 2“, odnosno podnožje Starčevice, gdje, igrom slučaja, stanuje i Talić. Talić i „Poligraf“ su se, prema tvrdnjama pojedinih odbornika, pobunili zbog Stanarevićevih pokušaja da u ovaj plan „uplani“ stambenu zgradu sa nedovoljnim brojem parking mjesta.

- Kao stanovnik ovog naselja, Talić ga je i ranije upozoravao da je nedopustiva nova gradnja na ovom području, a pogotovo u situaciji dok se i trenutni stanari svakodnevno bore da nađu slobodno parking mjesto – pričaju naši sagovornici.

Talić se nije javljao na telegon, Čičić Odžaković nije željela da komentariše ovaj incident, a Stanarević je samo kratko prokomentarisao: „Svako treba da radi svoj posao“.

G. Dakić