Saučesnik u ubistvu Saše Kulišića ima 19 godina

Policija i dalje nastoji sklopiti sve kockice ubistva Saše Kulišića (46), za koji su osumnjičeni njegova supruga Andrea Kajganić (32), te njen mladi ljubavnik Dražen Lazarević (19).

Prema prvim rezultatima istrage Andrea i Dražen su se odlučili na zločin kako bi mogli da nastave svoju ljubavnu vezu za koju je ubijeni nedavno i sam saznao, nezvanično saznaje ATV.

Ne isključuje se mogućnost da iza svega stoji koristoljublje, odnosno da su osumnjičeni željeli da se dokopaju Kulišićeve imovine, uvjereni da će im ostati njegova kuća, posao... 

- Svi detalji zločina se detaljno ispituju, a traga se i za određenim dokazima, kao što je nož za kojim tragaju ronioci Specijalne antiterorističke jedinice MUP-a Republike Srpske - navodi izvor ATV-a.

Kajganićeva i Lazarević će biti predati tužilaštvu. Ukoliko se dokaže krivica Kajganićevoj, prema Krivičnom zakoniku Republike Srpske, prijeti kazna doživotnog zatvora.

S druge strane Lazareviću se doživotni zatvor ne može izreći, budući da nije napunio 21 godinu.

- Kazna doživotnog zatvora ne može se izreći učiniocu koji u vrijeme izvršenja krivičnog djela nije navršio dvadeset i jednu godinu života, niti trudnoj ženi - navodi se u zakonu.

Kulišićevo tijelo pronađeno je u šumi nedaleko od izletišta Preslica kod Doboja. Bio je nag, vezan za drvo, kanapom i selotejp trakom. Kako je saopštio načelnik PU Doboj Slobodan Radinković kao direktni izvršilac ubistva osumnjičena je njegova supruga Andrea, dok se Lazarević tereti za saizvršilaštvo i pomaganje zločina.

Zločin je počinjen juče oko jedan sat iza ponoći, a policija je pronašla dokaze koji ukazuju da je sve bilo detaljno planirano. 

Kulišić, koji je brutalno ubijen na Preslici kod Doboja, prvo je otrovan lijekovima, a zatim su tokom noći supruga žrtve i njen saučesnik Lazarević upali u kuću. Odvezli su ga na Preslicu, gdje ga je prvo žena ubola nožem a zatim su ga vezali za drvo i ubili.

ATV

 

Tagovi: