Šamačko pozorište "Bibac" izvelo Nušićevu "Ožalošćenu porodicu"

Predstava "Ožalošćena porodica" pozorišta "Bibac" iz Šamca odigrana je u Domu kulture "Dr Milan Jelić" u Obudovcu, a prihod od ulaznica, više od 600 KM, poklonjeno je obudovačkom Ženskom odbojkaškom klubu "Crvena zvijezda".

Predsjednik kluba Radovan Zoranović rekao je da će sredstva utrošiti za potrebe funkcionisanja ovog kluba koji igra u Prvoj ligi Republike Srpske i ovogodišnji je vicešampion.

- Pozvali smo predsjednika pozorišta `Bibac` Milana Božića da nam pomogne i on je sa svojom ekipom rado pristao da održe predstavu i sav prihod od ulaznca pokloni Ženskom odbojkaškom klubu `Crvna zvijezda` - rekao je Zoranović sinoć nakon predstave.

On je naveo da su dogovorili da nastave saradnju i na prvu utakmicu ovog kluba doći će svi članovi pozorišta "Bibac" kao navijači.

Božić je naveo da im je ovo druga predstava u toku mjesec dana koju izvode humanitarno.

- Prošle nedjelje izveli smo predstavu u Brčkom u Domu kulture za našeg prijatelja kojem je potrebna transplantacija bubrega, a uskoro idemo u Bijeljinu i takođe radimo humanitarno - rekao je on.

Božić je dodao da su sve predstave pozorišta "Bibac" uglavnom humanitarnog karaktera, da pomažu drugima i da to rade srcem.

Pozorište "Bibac" iz Šamca postoji devet godina.