Rukovali se ljuti rivali

Uoči današnje sjednice Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH sreli su se ljuti rivali Denis Bećirović i Bakir Izetbegović.

Dva protivnika u trci za Predsjedništvo BiH rukovala su se i kratko razgovarala.

Podsjetimo, na osnovu obrađenih 90,51 odsto glasova, Denis Bećirović, kandidat Koalicije “Ujedinjeni za slobodnu BiH” za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH ima 285.108 glasova, Bakir Izetbegović, kandidat SDA 187.380.

- Pobijedili smo. Ubijedljivo smo pobijedili. Ujedinjena opozicija ima člana Predsjedništva BiH koji ima ubjedljivo najveći broj glasova u novom sazivu Predsjedništva BiH - rekao je u nedjelju uveče Denis Bećirović i zahvalio se i protivkandidatima.

- Jedanaest naprema jedan je bilo ipak bilo previše. Da ih je bilo devet ja bih pobijedio, ali ovako nisam mogao - rekao je u nedjelju naveče Bakir Izetbegović priznavši tako poraz od Denisa Bećirovića.

On je tada tvrdio da je ujedinjena opozicija imala podršku i stranaca.

Inače, sjednica Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine na kojoj se trebalo raspravljati o ukidanju akciza na naftu i naftne derivate te uvođenjenje diferencirane stope PDV-a danas nije održana zbog nedostatka kvoruma.

banjaluka.net