Rukometni savez RS: Vlada i resorno ministarstvo da isplate obećan novac Derventi

Rukometni savez Republike Srpske je uputio dopis Ministarstvu porodice, omladine i sporta Vlade Republike Srpske, a zbog izuzetno teške situacije u rukometnom sportu Republike Srpske, gdje je rukometni sport uslijed pandemije COVID-19 najdrastičnije osjetio posljedice virusa korona.

Mnogi sponzori su otkazali podršku našim klubovima koji su se našli u teškoj situaciji te smo zbog toga uputili dopis u kojem tražimo novčana sredstva za pomoć klubovima.

“Očekujemo nakon ovih praznika da ćemo biti pozvani na razgovor te iskazujemo spremnost da predstavnike Ministarstva porodice, omladine i sporta ugostimo u našem Savezu gdje bismo razgovarali o ovom pitanju. Nažalost, Vlada Republike Srpske je ostala jedini finansijer rukometnog sporta, uz m:tel koji takođe podržava rad Rukometnog saveza Republike Srpske te zahvaljujući ovoj kompaniji mi smo se odrekli kotizacija i na taj način pomogli klubove. Ovim putem apelujemo na Vladu Republike Srpske da Rukometnom klubu Derventa  obećanih 50.000 KM, isplati barem polovinu novčanih sredstava kao pomoć za odigravanje drugog dijela Premijer lige BiH. Znamo da je situacija teška, ali zbog finansijskih razloga klub iz Dervente je pred otkazivanjem učešća za proljećni dio prvenstva. Moram da kažem da bi u tom slučaju to bio veliki problem, ali i šamar za rukometni sport Republike Srpske” , saopšteno je iz Saveza, u dopisu koji je potpisao predsjednik UO Marinko Umičević.

Vlada Republike Srpske i Ministarstvo porodice,omladine i sporta su dobili dopis i od RK „Lokomotiva“ iz Brčkog koji se iznenada našao u finansijskim problemima.

“Apelujemo na Vladu RS i Ministarstvo porodice,omladine i sporta da hitno iznađemo neko rješenje, kako bi se pomoglo ovom sportskom kolektivu. Ovaj klub je od specifičnog značaja baš iz razloga što je iz Brčko Distrikta i ne smijemo dozvoliti da on napusti takmičenje u Premijer ligi BiH”, navode iz Rukometnog saveza.

Iz Saveza su zatražili hitan sastanak po pitanju opstanka RK Lokomotiva, odnosno da zajedničkim snagama iznađemo rješenje, prenosi TV K3.

“Rukometni savez Srpske nema tih sredstava da pomogne, ali smatramo da je RK „Lokomotiva“ više od sporta te da zaslužuju pomoć, a tek nakon aprila tekuće godine ovaj klub očekuje finansijsku podršku od strane Brčko Distrikta”, zaključuje se u dopisu.