Rukometaši Leotara i Dervente idu u Premijer ligu BiH

Rukometaši Leotara i Dervente po svoj prilici igraće u Premijer ligi BiH. Ova dva kluba dobiće novčanu pomoć od Ministarstva porodice, omladine i sporta Republike Srpske, što je potvrdila ministrica Sonja Davidović poslije današnjeg sastanka sa Marinkom Umičevićem, predsjednikom Rukometnog saveza Republike Srpske.

"Upravo o tome mi smo danas razgovarali, a već sam bila upoznata sa problemima u RK Leotar i Derventa. Ono što mogu da kažem u ovom trenutku, a to je, da ćemo u Ministarstvu napraviti plan kako da podržimo te klubove uz podršku i lokalnih zajednica, jer ne možemo sve sami. Iduće nedjelje biće još jedna sastanak na ovu temu i tada ćemo imati potpunu informaciju", izjavila je Sonja Davidović.

U pozitivan ishod vjeruje i Marinko Umičević koji je bio inicijator sastanka sa predstavnicima resornog ministarstva.

"Leotar i Derventa su još na čekanju, ali koliko vidim postoji razumijevanje od resorne ministrice i želim da joj se na tome zahvalim. Vjerujem da će sve biti kako treba te da će oba naša kluba od naredne jeseni igrati u premijerligaškoj konkurenciji", naglasio je predsjednik Rukometnog saveza Republike Srpske koji je još dodao:

"Nama, kada kažem nama, to znači i za Savez kao i za naše klubove (ima ih 50) potrebno je milion maraka. S toga smo i pisali i predsjednici Republike Srpske Željki Cvijanović, premijeru Radovanu Viškoviću, ministrici Sonji Davidović koja nas je prva posjetila kao i srpskom članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku kako bi pomogli rukometni sport Srpske."

Na sastanku u prostorijama Saveza bio je i Vladan Šegrt, predsjendik RK Leotar.

"Izuzetno sam srećan poslije današnjeg sastanka. Želim da se zahvalim ministrici Sonji Davidović kao i Vladi Republike Srpske, ali i našem predsjedniku Marinku Umičeviću koji žele da nam pomognu. Sada sam još veći optimista po pitanju našeg igranja u Premijer ligi BiH u kojoj je i mjesto Leotaru", poručio je prvi čovjek kluba iz Trebinja.

Sjajnu saradnju sa Ministarstvom sporta imaju u RK Borac m:tel kao i ŽRK Borac.

"Oduvijek smo imali više nego odličnu saradnju i vjerujem da će tako biti i dalje. Što se tiče našeg kluba mi imamo veliku priliku da se ponovo nađemo u SEHA ligi, a da bismo tamo igrali i da bismo osvajali duplu krunu u BiH potrebno nam je milion i sto hiljada maraka. O tome smo pričali i sa srpskim članom Predsjendištva BiH Miloradom Dodikom koji je načelno obećao pomoć", istakao je Saša Kondić, predsjednik RK Borac m:tel.

Darko Savić, direktor ŽRK Borac napomeuo je kako je Republike Srpske imala priliku da po prvi put u Premijer ligi ima pet ženskih timova.

"Nažalost to se neće desiti, jer je Dubica odustala od Premijer lige i sada će to mjesto zauzeti najvjerovatnije Zrinjski iz Mostara", riječi su Darka Savića koji vodi veliku o brigu o ženskim klubovima.

Iz Ministarstva porodice, omladine i sporta Republike Srpske poručili su kako će Sportski savezi za sopstveni rad u ovoj godini dobiti 200 hiljada maraka, što je za 130 hiljada maraka više nego u prošloj kalendarskoj godini.

srpskacafe.com