Rizična igra na oštećenim toboganima i ljuljaškama na Starčevici

Stanari zgrada u ulici Prve krajiške brigade na Starčevici požalili su se redakciji “Glasa Srpske” da je dječje igralište u lošem stanju, da je rizično pustiti mališane u ovaj njihov omiljeni kutak te da je neophodna sanacija. Prema riječima stanara Tihomira Gačića zbog oštećenja na spravama mnogi roditelji strahuju da im se mališani ne povrijede.

- Najviše se plašimo za bezbjednost naše djece koja svakodnevno izlaze na igralište. Jedan od najvećih problema je trula drvena greda koja nosi ljuljašku, a na jednom mjestu u konstrukciji nedostaje daska. Dovoljno je da jednom sjedne neko teži i da ona pukne - rekao je Gačić.

Dodao je da su stanari ranije pisali dopis Gradskoj upravi te da su radnici Odjeljenja za komunalne poslove sanirali određena oštećenja, ali da je neophodno da ponovo izađu na teren.

- Klupe su rasturene i stare. Tobogan je oštećen. Kada se dijete spušta ide direktno na slomljenu plastiku, da se povrijedi. I ljuljaška za bebe trebalo bi da bude popravljena, jer je jedan lanac kraći od drugog, zbog čega je neupotrebljiva - kazao je Gačić i dodao da su pokidane i ručke na klackalici, popularnoj žabici.

Istakao je da je i vrtuljak u lošem stanju te da bi bilo neophodno promijeniti pijesak.

- Mi stanari smo popravljali neke sitnice, koliko je bilo u našoj moći, ali krupnije probleme ne možemo da riješimo. Bilo bi dobro da neko dođe, pogleda i sanira oštećenja - rekao je Gačić.

Iz Odjeljenja za komunalne poslove su poručili da je sanacija ovog igrališta počela prije dva i po mjeseca te da je zbog epidemiološke situacije prekinuta, piše Glas Srpske.

- Planiramo da nastavimo radove koje smo započeli. Popravljena je i lakirana kompletna drvena i čelična konstrukcija, lakirane su drvene konstrukcije tobogana te popravljeni lanci na ljuljaškama. Zamijenjena je drvena greda na klackalici, kao i male nosive grede na klackalicama - saopšteno je iz ovog odjeljenja.

Istakli su da još treba da zamijene plastično korito tobogana te ležajeve na vrtuljku.

- Čekamo da nam stigne oprema iz Srbije da bismo mogli da nastavimo radove. Takođe, uskoro planiramo da dopunimo pjeskarnik. Upoznali smo o tome i Savjet mjesne zajednice Starčevica. Sve što je neophodno mi ćemo sanirati - poručili su iz Odjeljenja i zamoli stanare za strpljenje.

“Građanska patrola”

Iz Gradske uprave su saopštili da je putem aplikacije “Građanska patrola” prijavljeno oštećenje sprava na dječjem igralištu u Ulici Prvog krajiškog korpusa u Novoj Varoši.

- Prijavljena su oštećenja i na igralištu u ulici Marka Kraljevića te u ulici Branka Ćopića, dok je na sportskom igralištu u blizini Zelenog mosta oštećen koš. U narednih nekoliko dana biće sanirana sva prijavljena oštećenja – poručili su iz Gradske uprave.

Tagovi: