Rekordnih 135 prijava za “Proljeće u Banjaluci”

Na javni poziv za organizaciju manifestacija u okviru novog turističkog bloka “Proljeće u Banjaluci” pristiglo je rekordnih 135 prijava, saopšteno je iz banjalučke Gradske uprave.

U saopštenju je navedeno da je poziv bio otvoren od 17. decembra do 17. januara, a odabrane manifestacije biće sufinansirane iz gradskog budžeta.

Iz gradskog Odjeljenja za kulturu, turizam i socijalnu politiku navode da su prijavljeni projekti iz svih oblasti – kulture, turizma, sporta, zabave i gastronomije.

“U program će biti uključeni muzički, pozorišni, književni, likovni, filmski, plesni, folklorni, turistički i sportski sadržaji, odnosno manifestacije i projekti koji odražavaju tradicionalne kulturne i umjetničke vrijednosti, kao i savremene tokove u svim oblicima umjetnosti i kulture”, istakli su u resornom odjeljenju.

Prošlogodišnji blok događaja “Proljeće u Banjaluci”, koji je organizovan od aprila do juna, donio je višestruke koristi Banjaluci, uključujući i rast potrošnje.

Iz Gradske uprave navode da se veliki broj prijava na ovogodišnji javni poziv može tumačiti i odličnim rezultatima koji su ostvareni lani, te dodaju da je od aprila do juna zabilježen rast prihoda u turizmu i hotelijerstvu od 4,5 miliona KM, u odnosu na isti period 2018. godine.

Prošle godine smo u okviru ‘Proljeća u Banjaluci’ organizovali oko 90 događaja u čijoj pripremi i organizaciji je učestvovalo oko 14.000 ljudi”, rečeno je u nadležnom odjeljenju.

Iz Odjeljenja za kulturu, turizam i socijalnu politiku dodaju da je cilj organizacije “Proljeća u Banjaluci” dvojak – domaćim građanima ponuditi zanimljive i nove sadržaje, a sa druge strane, turistima ponuditi događaje po kojima će pamtiti boravak u Banjaluci i navoditi ih da ponovo dođu u ovaj grad.