Raspodjela funkcija: Čaviću obećanje, Stevandiću radovanje

Fotelja zamjenika ministra civilnih poslova BiH pripala je Siniši Iliću iz Ujedinjene Srpske iako je dogovor koalicije bio da na tom mjestu i u naredne četiri godine sjedi Goran Ćosić iz Narodnog demokratskog pokreta Dragana Čavića.

- Bilo je dogovoreno da to mjesto pripadne NDP-u, ali su iz Ujedinjene Srpske upozorili da oni imaju poslanika u Parlamentarnoj skupštini BiH, a NDP nema. I to je bio argument koji je „prelomio“ da ovo mjesto ipak pripadne Ujedinjenoj Srpskoj, a ne stranci Dragana Čavića - potvrdio je sagovornik našeg portala.

Ilić je u maju izabran za predsjednika Gradskog odbora Ujedinjene Srpske u Zvorniku. Mediji su u oktobru pisali da je Ćosić povezan sa Radoslavom Narančićem koga je SIPA uhapsila na području Srpca u velikoj akciji tokom koje je pronađena laboratorija za proizvodnju marihuane.

Podsjećamo da su zamjenike ministara u Savjetu ministara dali, pored Ujedinjene Srpske, i Savez nezavisnih socijaldemokrata i Socijalistička partija.

Za zamjenika ministra odbrane predložen je Mirko Okolić iz SNSD, a za zamjenika ministra bezbjednosti Vladimir Mijatović iz SP.

G. Dakić