Prevc završio karijeru šestim mjestom u ski letovima na Planici

Slovenački takmičar u ski skokovima Peter Prevc završio je danas karijeru osvajanjem šestog mjesta u ski letovima na Planici.

Pred 20.000 gledalaca na čuvenoj slovenačkoj skakaonici, Prevc je imao skokove od 233,5 i 226,5 metara i osvojio 422,4 boda, što je bilo dovoljno za šesto mjesto, odnosno za ukupno treće mjesto u generalnom plasmanu ski letova.

Poslije posljednjeg skoka Prevca, kome su sudije dalu simboličnu ocjenu 22, Međunarodna skijaška federacija prekinula je takmičenje na nekoliko minuta, kako bi odala priznanje 31-godišnjem Slovencu na uspješnoj karijeri.

Njega su sačekali brojni prijatelji i porodica na čelu sa bratom Domenom Prevcom, koji je u današnjem takmičenju zauzeo drugo mjesto.

Peter je završio uspješnu karijeru, tokom koje je, između ostalog, osvojio i četiri olimpijske medalje u ski skokovima, kao i medalje na svjetskim prvenstvima u ski skokovima i ski letovima.

Pobjednik je novogodišnje turneje Četiri skakonice 2016. godine, tri godine uzastopno je osvajao titulu u Svjetskom kupu u ski letovima (2014, 2015, 2016), a bivši je svjetski rekorder i prvi sportista koji je "preskočio" 250 metara.

Austrijanac Danijel Huber pobijedio je u današnjem takmičenju sa 243,5 i 242,5 metara i sa 487,7 bodova, pa je osvojio mali kristalni globus u letovima.

 

Tagovi: