Preminuo novinar Petar Burger

Poznati ovdašnji novinar Petar Burger (80)  preminuo je u Doboju nakon kraće bolesti. Ostaće upamćen po izuzetnom zalaganju i posvećenosti profesiji kojom se počeo baviti izbijanjem ratnog sukoba u BiH.

Do tada je radio u prosvjeti, otac mu je Slovenac i iz učiteljske je porodice. Radni vijek kao nastavnik Opštetehničkog obrazovanja je započeo u Bijelom Polju u Crnoj Gori, a zatim nastavio u Gračanici (FBiH), u rodnom mjestu njegove supruge Vojke, koja je takođe bila učiteljica do penzionisanja.

Početkom rata preseljava u novoformiranu opštini u RS Petrovo, gde je angažovan u tamošnjem Radio Petrovu, a zatim 1994.godine prelazi u Doboj kao dopisnik u Nivinskoj agenciji SRNA, u kojoj ostale do kraja radnog staža i penzionisanja.

Po odlasku u penziju je nastavio i dalje svoj novinarski angažman, uređivao je časopis Udruženja penzionera u Doboju, a pokrenuo je i svoj vlastiti medijski servis MIMS.

Dobitnik je nagrade SRNE za izuzetan novinarski angažman i postignute rezultate u radu. Kod kolega ostačće upamćen kao posebno vrijedan i požrtvovan u poslu i spreman da pomogne mlađim kolegama.

Lj. Đ.