Predizborni dogovori: Ćoriću Bijeljina, Mitroviću mandati

Predsjednik Gradske organizacije SNSD-a u Bijeljini Nedeljko Ćorić prije nekoliko dana razgovarao je sa dvojicom novih ministara u novom sazivu Savjeta ministara Stašom Košarcem i Vojinom Mitrovićem.

Kako saznaje portal MojaBanjaluka.info, SNSD-ova „trojka“ je razgovarala o predstojećim lokalnim izborima i kadrovskoj politici stranke.

- Nedeljko Ćorić će biti kandidat za gradonačelnika Bijeljine, ali je zauzvrat podržao kandidaturu Vojina Mitrovića i njegovih kadrova u Savjetu ministara BiH. Ćorić je tražio i dobio podršku za postavljanje svojih kadrova na nove funkcije, pa je tako došlo i do imenovanja Milice Lovrić za direktoricu bijeljinske bolnice - navodi naš izvor.

Da stvar bude zanimljivija, Ćorić i Mitrović imaju burnu stranačku prošlost. Njih dvojica su se borili za prvog čovjeka SNSD-a u Bijeljini, a u nekoliko navrata je, kako su pisali mediji, sazivana i sjednica GO SNSD-a na kojoj je Ćorić trebao da bude smijenjen. Ipak, to se nije desilo.

Čorić: Mi se ne ucjenjujemo

Nedeljko Ćorić za naš portal kaže da su sve to spekulacije i da sa Mitrovićem i Košarcem nije razgovarao o kandidatima za predstojeće izbore, a još manje o kadrovima SNSD-a.

- Jesmo sjedili i razgovarali, ali se mi ne bavimo politikom na taj način. Ne ucjenjujemo se. Mi smo ozbiljna stranka. Kadrovska politika je usaglašena sa Glavnim odborom stranke. Nema spekulacija. SNSD će imati svog kandidata za gradonačelnika Bijeljina, ali o svemu će da odluče organi stranke, uz potvrdu predjsednika stranke i Izvršnog komiteta - kazao je Ćorić.

G. D.