Poslanik ležao na pločniku i psovao: "Pomiješao sam alkohol i lijek" (VIDEO)

​Australijski poslanik i bivši zamjenik premijera te zemlje Barnabi Džojs oglasio se nakon što je objavljen snimak na kojem leži na pločniku u Kanberi i psuje. Istovremeno, raste pritisak na Nacionalnu stranku Australije da sankcioniše svog člana.

Guardian Australia tvrdi da Džojs nije prisustvovao stranačkom sastanku na kojem se raspravljalo o incidentu. Očekuje se da će šef stranke Dejvid Litlpraud obaviti razgovor sa Džojsom tokom današnjeg dana.

U petak je Daily Mail Australia objavio snimak na kojem Džoj leži licem prema gore na pločniku, dok su mu noge na žardinjeri za cvijeće, te telefonira i izgovara vulgarnosti. Džojs je za mrežu Seven priznao da je "napravio veliku grešku" miješajući alkohol s lijekom na recept koji je uzimao.

- Pijem lijekove na recept i kažu vam da se određene stvari mogu dogoditi ako pijete, i 100% su u pravu. Ne tražim saosjećanje i ne tražim izgovor. Ostaću pri tome. Sjeo sam na žardinjeru, pao sam i snimljen sam - istakao je, prenosi Index.hr.

Premijer Entoni Albaneze je u petak rekao da se poslanik Džojs nalazi u "očito teškim okolnostima". U nedjelju je zatražio objašnjenje događaja.

- Mislim da će se ljudi takođe pitati kakva bi bila reakcija da se ministar iz moje vlade tako ponaša? Mislim da jednostavno treba objašnjenje onoga što se dogodilo - poručio je premijer.

nezavisne.com

Tagovi: