Policija za jedan dan oduzela dva putnička automobila

Policija u Doboju je od višestrukog povratnika u činjenju prekršaja lica D.Š. sa područja grada Doboja,  privremeno oduzela putnički automobil marke „Peugeot”, nakon što su izvršenim provjerama kroz evidencije utvrdili da su instalirane analitičke „ANPR“ kamere na području grada Doboja zabilježile  71 prolazak sa navedenim neregistrovanim  vozilom. Registracija na automobilu je istekla do i preko 30 dana, što ukupno iznosi 20.600 KM neplaćenog duga i 116 kaznenih bodova.

Takođe juče, službenici Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja Doboj su na magistralnom putu  na području grada Doboja privremeno oduzeli i putnički automobil marke „VW Polo”, kojim je upravljalo lice inicijala M.J. iz Dervente.

Prilikom kontrole putničkog automobila utvrđeno je da kontrolisani vozač navedenim vozilom upravlja prije sticanja prava na upravljanje, te je izvršenim alkotestiranjem kod istog utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu od 0,77 g/kg. Daljim provjerama utvrđeno je da M.J. ima dug u Registru novčanih kazni u iznosu od 16.803, 60 KM, na osnovu 38 neplaćenih prekršajnih naloga.

Protiv navedenih lica će nadležnom sudu biti podneseni Zahtjevi za pokretanje prekršajnog postupka za počinjene prekršaje.

Iz Policijske uprave Doboj  su upozorili da će nastaviti sa pojačanim aktivnostima usmjerenih na kontrolu saobraćaja i u narednom periodu, te da će sankcionisati sva lica odmah po uočenju prekršaja kako na licu mjesta tako  i  putem  video nadzora, a sve u cilju kako bi se bezbjednost saobraćaja na području koje pokriva ova PU podigla na što veći nivo.

Lj. Đ.

Tagovi: