Pokloni za majke palih boraca

Posjetu majkama poginulih boraca u povodu Dana žena obavili su članovi Boračke organizacije Brod i uručili im cvijet kao znak pažnje, unikatnu čestitku udruženja „Korak nade“ i novčani poklon.

Ovo je petnaesta godina za redom kako se povodom ovog datuma poklanja posebna pažnja majkama poginulih boraca. Ranijih godine je organizovan i svečani prijem, međutim, zbog virusa korona i mjera zaštite, a prije svega zbog njihovog zdravlja, ove godine je okupljanje izostalo, ali ne i pažnja.

Predstavnici Boračke oganizacije majke su obišli u njihovim domovima i poklonili im malo pažnje da znaju da nisu zaboravljene. Sredstva za poklon za 56 majki, u iznosu od po 150,00 KM obezbijeđena su u saradnji sa lokalnom upravom opštine Brod.

– Drage majke, ovo je samo dio zahvalnosti koju možemo i moramo iskazati za ono što ste Vi darovali nama, našoj djeci, našem narodu. Darovali ste slobodu jer ste rodili i othranili junake koji su svoj život dali za slobodu. Nas vodi i hrabri vaša snaga i odlučnost da ustrajete u nevoljama koje život nosi, izjavila je Mika Gašić.

D. M.

Tagovi: