Pogledajte ko su novi kandidati za notare u Srpskoj

Na posljednji konkurs Ministarstva pravde RS za izbor notara u četiri grada i opštine u Srpskoj prijavilo se 13 kandidata. Među njima su aktuelni notari, sudije i sinovi notara, ali i šef kabineta ministra pravde.

Najviše kandidata, prema spisku koji je objavilo Ministarstvo pravde, njih šest, prijavilo se za službeno sjedište u Banjoj Luci.

Među njima su notar Dragan Pekez koji već radi u sjedišu u Mrkonjić Gradu, a prema informacijama CAPITALA  pokušava da dobije službeno mjesto u Banjoj Luci, čime bi se otvorilo mjesto u Mrkonjić Gradu za njegovog sina.

Na spisku je i Andrej Golić, sin banjolučkog notara Gorana Golića, kao i sudija Okružnog privrednog suda u Banjoj Luci Siniša Bosnić.

Među kandidatima za sjedište u Banjoj Luci su i Radovan Đukić, Danijela Crnomarković i Ostoja Perišić.

Na razgovor su pozvani svi osim Bosnića, čija prijava nije bila potpuna, a u ovom sjedištu trenutno su upražnjenje dvije notarske pozicije.

Za notara u Laktašima stigle su dvije prijave, od kojih je jedna nepotpuna i to Siniše Bosnića koji je konkurisao i za sjedište u Banjoj Luci. Na intervju je pozvan Dragan Đurić.

Za jednu otvorenu notarsku poziciju u Modriči prijavila su se tri kandidata, a na intervju su pozvani Emilija Nijemčević i šef kabineta ministra pravde RS Bojan Vidić, dok je prijava Vinka Miladinovića ocijenjena kao neblagovremena.

Emilija Nijemčević i Bojan Vidić su kandidati i za notarsko sjedište Derventa.

Ukoliko Vidić bude izabran za jedno od dva mjesta na koja je konkurisao, a izvjesno je da hoće, to će biti drugi službenik Ministartstva pravde koji je otišao u notare.

Prije njega, to je učinila Jelena Vukadinović, bivša pomoćnica ministra pravde za poslove notarijata.

Podsjećamo, izbor notara našao se u fokusu javnosti i početkom godine kada su kao najuspješniji kandidati ocijenjeni članovi porodica poznatih advokata i sudija, među kojima su bili supruga advokata Darka Kremenovića, kćerka sudije Mirjane Raosavljević, snaha Vitomira Popovića, sestra predsjednika SPS-a Gorana Selaka…

CAPITAL.ba