Počela međunarodna smotra folklora u Drvaru

U Drvaru je počela dvodnevna međunarodna smotra folklora "Amateri svome gradu" na kojoj će se predstaviti 20 kulturno-umjetničkih društava iz BiH i regiona.

Iz Amaterskog kulturno-umjetničkog društva (AKUD) "Mira Lukač" iz Drvara, koje je organizator manifestacije, ističu da su ponosni na veliki broj učesnika koji će uveličati tradicionalnu smotru folklora, koja se održava 21. put.

Predsjednik AKUD-a "Mira Lukač" Radoslav Bosnić rekao je Srni da će na međunarodnoj smotri folklora nastupiti folkloristi iz Srbije, Hrvatske, Republike Srpske i Federacije BiH.

- Nastupiće kulturno-umjetnička društva iz Kikinde, Sečnja, Knina, Ervenika, Udbine, Splita, te iz Glamoča, Bosanskog Grahova, Bosanskog Petrovca, Banjaluke, Prijedora, Bosanske Otoke i mnogi drugi naši prijatelji - naveo je Bosnić.

Na večerašnjem koncertu u Radničkom domu u Drvaru nastupila su kulturno-umjetnička društva iz Drvara, Sečnja i Kikinde.

Organizatori naglašavaju da je Drvarčanima u genima igra i pjesma i da će se potruditi da budu dobri domaćini, te da ugoste sve koji njeguju tradiciju i narodno stvaralaštvo.

Na međunarodnoj smotri folklora sutra od 18.30 časova u Radničkom domu predstaviće se 20 kulturno-umjetničkih društava, a od 17.30 časova predviđen je defile učesnika ulicama Drvara.

Generalni pokrovitelj ovogodišnje manifestacije je opština Drvar.

nezavisne.com

Tagovi: