PDP uz Zorana Vidića

Predsjednici opštinskih organizacija SDS-a, Aleksandar Kruškonjić, i PDP-a, Andrijana Banović, potpisali su koalicioni sporazum o podršci Zoranu Vidiću kao kandidatu SDS-a za načelnika Broda.

Potpisivanju sporazuma, kao imperativu pobjede u Brodu, prisustvovali su i predsjednik Srpske demokratske stranke, Mirko Šarović, i počasni predsjednik Partije demokratskog progresa, Mladen Ivanić, kao i sam kandidat za načelnika Zoran Vidić, te kandidati za odbornike u Skupštini opštine Brod pomenutih političkih subjekata.

Zoran Vidić poručuje da godinama slušamo iste riječi od strane aktuelne vlasti, a rezultat njihove prazne priče i lošeg rada je to da se broj stanovnika smanjio za oko 4.000, a broj zaposlenih za oko 1.000. Zbog toga, dodaje on, ne smije se sjediti skrštenih ruku, nego je obaveza svih progresivnih snaga da se suprotstave takvim trendovima.

"Njihova jedina šansa da pobijede je da se građani ne odazovu na izbore. Mi ćemo učiniti sve da se to ne desi i da naše politike pobijede 15. novembra", istakao je Vidić.

Naglašava da je njegova ekipa mlađa, energičnija, hrabrija, poštenija, pametnija i sa mnogo boljim idejama od političke konkurencije.

"Zoran Vidić ima viziju da Brod vrati tamo gdje mu i jeste mjesto, u red uspješnih i razvijenih opština iz kojih ljudi ne odlaze, nego im se vraćaju. To je ujedno i zajednička vizija Republike Srpske svih nas, Republike u kojoj se ne dijelimo i ne zavađamo na osnovu pripadnosti političkim opcijama, nego zajednički radimo na dobrobiti svih građana. Kada mu povjerite ovaj prvi mandat i vidite kako realizuje svoje vizije, sami ćete mu nuditi drugi da ih dovede do kraja", rekao je Šarović.

Naglasio je da je Vidić pravi čovjek na pravom mjestu, sa ličnim referencama da realizuje napore da Rafinerija Brod počne proizvodnju po evropskim standardima.

"U savjetu ministara izborio sam se za uslove da ovaj gigant dobije priliku da radi po evropskim standardima, ali interesni lobiji to ne dozvoljavaju, odgovara im da prodaju gorivo lošeg kvaliteta koje zagađuje životnu sredinu", kazao je Šarović i naglasio da je neophodno stvoriti presudan pritisak na te interesne grupe, kako bi Rafinerija "Brod" ponovo mogla snabdijevati tržište cijele BiH i biti nosilac razvoja ne samo ove opštine, nego i cijele regije.

Pozitivan ambijent iz Banjaluke širi se Republikom Srpskom, poručuje počasni predsjednik PDP-a Mladen Ivanić, te dodaje da mu je drago da je i u Brodu kandidat za načelnika mlađi čovjek.

„Nije nam namjera samo da smijenio vladajuću garnituru, nego da izmijenimo kompletne društvene odnose koje je SNSD uspostavio u Republici Srpskoj. Ovo što oni rade nije ono što je potrebno ljudima u Srpskoj. Prolazi vrijeme bahatosti i osionosti, ujedinjeni ćemo donijeti nova, bolja vremena za stanovnike Republike Srpske", rekao je Ivanić.

Poslanik SDS-a u NSRS Miladin Stanić istkao je da je Zoran Vidić je mlad i obrazovan, a iskusan.

„Prošao je sve ono što mislim da pojedinac mora proći da bi uspješno ušao u politiku, a to je da se obrazuje, da prođe kroz organe uprave, i kroz privredu. Izbor između njega i protivkandidata iz suprotnog političkog tabora je izbor između prošlosti i budućnosti" rekao je Stanić.

SNSD je optužio da se budžetom služe kao švedskim stolom, uzimajući sa njega koliko hoće i šta hoće, čak i više nego što mogu da ponesu.

D. M.

Tagovi: