PDP uputio zahtjev za poništavanje izbora u Doboju

„Partija demokratskog progresa poslala je zvaničan zahtjev Centralnoj izbornoj komisiji BiH za poništavanje izbora u Doboju“, rekao je potpredsjednik PDP-a Igor Crnadak, dodajući da PDP traži od CIК BiH i određivanje termina za ponovno održavanje izbora u Doboju. 

„Posmatračima PDP-a zabranjeno je da vrše svoju funkciju na ukupno 68 biračkih mjesta, čime je izborni proces nepopravljivo kontaminiran, te zbog toga rezultati ovako sprovedenih izbora nemaju značaj i ne smiju se primjenjivati. Način na koji je SNSD-ova vlast sprovela izbore u Doboju je takav da su mogli popuniti glasačke listiće i dan ranije u svojim stranačkim prostorijama, jer osim zabrane prisustva na biračkim mjestima u toku izbornog dana, naši posmatrači nisu učestvovali ni u nadgledanju pripreme biračkih mjesta, niti brojanja glasova“, ističe Crnadak. 

On kaže da u ovakvom  izbornom procesu, koji nije ni zakonit ni vjerodostojan, nije mogla biti ispoštovana volja birača: 

„Osnovno pravo svake stranke je da ima svoje posmatrače na svakom biračkom mjestu, a u slučaju Doboja to pravo je potpuno poništeno PDP-u kao i drugim opozicionim stranakama“, zaključuje Crnadak. 

(BN)  

Tagovi: