Osumnjičeni prali novac kupovinom nekretnina i vozila

Uprava kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske podnijela je izvještaj protiv P. D., J. D. i A. N. zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo pranje novca.

Lica se sumnjiče da su novac pribavljen izvršenjem krivičnih djela, odnosno novac koji je poticao od kriminalne aktivnosti koristili u privrednom ili drugom poslovanju i raspolagali sa istim-stoji u saopštenju.

Dodaje se da  prvoosumnjičeng terete da je novcem zarađenim kriminalom  kupio nekretnina u Banjaluci i Istočnom Sarajevu, kao i više skupocjenih motornih vozila ukupne vrijednosti 3.807.949 KM, dok je drugoosumnjičena kupila nekretnine u Banjaluci i Istočnom Sarajevu i vozila čija je vrijednost 520.252 KM.

Kako stoji u saopštenju trećeosumnjičeni je kupio nekretnine u Istočnom Sarajevu i  vozila putem osnivanja privrednog društva čija je ukupna vrijednost 559.440 KM.

Nezvanično saznajemo da je izvještaj podnesen protiv Petra Dukića, Jelene Dukić i Aleksandra Nikolića. 

Dukić je uhapšen u akciji "Transporter" u kojoj je zaplijenjeno 303 kilograma marihuane. Osumnjičen je za organizovani kriminal i trgovinu droge koja je otkrivena u kombiju koji je koristio.

Kao vođa grupe označen je Bojan Cvijetić, nekadašnji savetnik u Ministarstvu bezbednosti BiH, kod koga su u pretresu pronađeni povjerljivi dokumenti Obavještajno bezbjednosne agencije (OBA).

mojabanjaluka.info

Tagovi: